ASV nogāžoties Otrā pasaules kara bumbvedējam, gājuši bojā septiņi cilvēki (7)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV Konektikutas štatā trešdien nogāzās Otrā pasaules kara bumbvedējs ar 13 pasažieriem un apkalpes locekļiem, un katastrofā gājuši bojā vismaz septiņi cilvēki, ziņoja vietējie mediji.

Lidmašīna "Boeing B-17", kuru ASV Gaisa spēki bija izmantojuši karā pret Vāciju un Japānu, nogāzās Bredlijas Starptautiskajā lidostā, mēģinot nolaisties.

Lidmašīnu, kurā bija 10 pasažieri un trīs apkalpes locekļi, bija nofraktējis uzņēmums "Collings Foundation", kas ar senām lidmašīnām par maksu vizina aviācijas entuziastus.

Konektikutas štata ārkārtas situāciju dienesta amatpersona Džeimss Rovela preses konferencē paziņoja, ka ir bojāgājušie, bet piebilda, ka ir pāragri pateikt precīzu skaitu.

"Apdegušos upurus ir ļoti grūti identificēt. Mēs negribam kļūdīties," viņš sacīja. 

Rovela piebilda, ka ir ievainots tehniskās apkopes darbinieks, kas strādāja uz zemes. 

Vietējie mediji vēlāk atsaucās uz amatpersonu teikto, ka katastrofā ir vismaz septiņi bojāgājušie un deviņi ievainotie, tai skaitā trīs cilvēki uz zemes. 

10 minūtes pēc lidmašīnas pacelšanās piloti paziņoja lidostas kontroltornim, ka viņiem ir problēmas ar dzinēju, un lūdza atļauju nolaisties.  

"Mēs varējām redzēt, ka viņi nespēj palielināt augstumu. Nolaižoties viņi acīmredzot zaudēja kontroli, ietriecoties mūsu atledošanas un tehniskās apkopes objektos," reportieriem sacīja štata lidostu pārvaldes direktors Kevins Dilons.  

Hārtfordas lidostā tika uzņemti seši pacienti, no kuriem trīs bija kritiskā stāvoklī.

Katastrofas cēlonis vēl nav noskaidrots.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu