Osanas sērijveida slepkavas lieta: vīrietis Dienvidkorejā atzīstas 14 slepkavībās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Kāds vīrietis Dienvidkorejā atzinies atzinies 14 sieviešu slepkavībās, kas izdarītas pagājušajā gadsimtā. Deviņas no šīm nogalinātajām sievietēm ir uzskatāmas par Dienvidkorejas bēdīgi slavenākā sērijveida slepkavas upurēm. Sērijveida slepkavības tika pastrādātas Dienvidkorejas pilsētā Osanā periodā no 1986. līdz 1991.gadam, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Septembrī Dienvidkorejas policija paziņoja, ka tai izdevies identificēt vīrieti, kas pastrādājis vismaz trīs no Osanas slepkavībām.

Kā piektdien pavēstīja policija, vīrietis atzinies deviņu par Osanas maniaka upurēm uzskatīto sieviešu slepkavībās. Viņš atzinies arī piecu citu sieviešu slepkavībās un aptuveni 30 seksuālos uzbrukumos.

Aptuveni 50 gadus vecais vīrietis šobrīd jau izcieš cietumsodu par citiem noziegumiem.

Neskatoties uz atzīšanos, vīrietis par sieviešu slepkavībām tiesāts netiks, jo saskaņā ar Dienvidkorejas likumiem šajā lietā 2006.gadā iestājās noilgums.

Neskatoties uz noilgumu, Dienvidkorejas policija turpināja šīs lietas izmeklēšanu. Aizdomās turamais tika identificēts, pateicoties jaunu DNS paraugu salīdzināšanai.

Osanas brutālās slepkavības valstī ieguva plašu publicitāti, medijiem šo lietu dēvējot par Osanas sērijveida slepkavību lietu.

Visus savus upurus Osanas slepkava pirms nogalināšanas seksuāli izmantoja. Lielākā daļa upuru tika nožņaugti.

Slepkavas upuri bija ļoti dažādā vecumā – sākot ar pusaudzēm un beidzot ar padzīvojošām sievietēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu