Uzlidot kosmosā ar gaisa balonu? Tā varētu būt nākotne (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pixabay.com

Kosmosa sacīkstes pašlaik norisinās ar pilnu jaudu. Kamēr tādas organizācijas kā “SpaceX” un “Blue Origin” valda mediju virsrakstos, pastāv ļoti daudzas mazākas kompānijas, kas ar savu artavu cenšas ielauzties kosmosa ekonomijas teritorijās. Viena no tām ir kompānija “Leo Aerospace”, kura apmierināt pieaugušo pieprasījumu pēc orbitālajiem ceļojumiem cer ar gaisa baloniem.

Kā rakstīts mājaslapā, kompānija nodarbojas ar mikrosatelītu servisu, tagad plānojot tos nogādāt Zemes tuvajā orbītā. Plānots, ka gaisa balons varēs orbītā nogādāt līdz pat 25 kilogramiem smagu satelītu.

Ņemot vērā, ka tādā augstumā ir par 95% mazāk atmosfēras, ir mazāks pretestības spēks, tāpēc nepieciešams ļoti nedaudz degvielas.

“Mēs uzskatām, ka nogādāt orbītā mikrosatelītu ar gaisa balonu būtu tikpat viegli, kā pa pastu nosūtīt paciņu no viena valsts gala līdz otram,” izdevumam "TechChrunch" komentēja kompānijas pārstāvis Deins Rudijs.

Tiesa, šis koncepts nav jauns.

“Mēs atklājām, ka šo patiešām eleganto risinājumu Gaisa spēki jau pārbaudīja 20. gadsimta 50. gados. Tie labi kalpoja savam mērķim, tomēr, kad astronomi sāka pievērsties Mēness apgūšanai, šī tehnoloģija Apollo programmā vairs nebija vajadzīga. Tomēr tagad, kad pieprasījums pēc maziem satelītiem ļoti strauji pieaug, to vienkārša nogādāšana Zemes orbītā ir ļoti svarīgs jautājums,” piebilda Rudijs.

Pašlaik lielākā problēma ir finansējums. Nav nozīmes, cik ļoti ir iespējams samazināt šī projekta izmaksas, joprojām tās būs ļoti lielas. Kompānija cer, ka viņiem izdosies savākt astoņus miljonus dolāru lielu summu, lai varētu darboties turpmākos divus gadus.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu