Ķīnas cenzori saņem dzēlīgu "atvainošanos" no "Dienvidparka" autoriem (6)

TVNET/LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no animācijas seriāla "Dienvidparks"

Animācijas seriāla "South Park" ("Dienvidparks") autori Mets Stouns un Rejs Pārkers nākuši klajā ar izsmējīgu "atvainošanos" Ķīnai, šādi reaģējot uz ziņām, ka seriāls pazudis no Ķīnas interneta.

Pēdējā "Dienvidparka" sērijā "Band in China" ("Grupa Ķīnā") Holivuda tika kritizēta par centieniem pielāgot saturu Ķīnas cenzoru gaumei.

"Dienvidparks" nekad nav izvairījies no riskantiem un dažkārt aizvainojošiem motīviem, un tāpēc šobrīd Ķīnā tas teju pilnībā no tīmekļa pazudis.

Ķīnas valdība panākusi, ka straumēšanas platformās izdzēstas seriāla epizodes, kā arī diskusijas par to, Ķīnas internetā pazuduši arī sociālo tīklu ieraksti par seriālu un fanu veidotās tīmekļa vietnes, vēsta izdevums "Hollywood Reporter".

Stouns un Pārkers pēc Ķīnas represijām pirmdien publicējuši kaut ko līdzīgu atvainošanās vēstulei.

"Tāpat kā Nacionālā Basketbola asociācija mēs pieņemam Ķīnas cenzorus savās mājās un savās sirdīs," teikts autoru paziņojumā tviterī. "Mēs vairāk par brīvību un demokrātiju mīlam naudu."

ASV basketbola komandas "Houston Rockets" ģenerāldirektors Derils Morijs svētdien tviterī bija paudis atbalstu Honkongas demokrātijas aktīvistu protestiem. Pekinas reakcija sekoja nekavējoties.

Ķīnas Basketbola asociācija paziņoja, ka aptur sadarbību ar komandu, bet Ķīnas valsts raidsabiedrība apliecināja, ka pārtrauc "Houston Rockets" spēļu translēšanu.

NBA pirmdien atzina, ka Morija uzskati "nopietni aizskāruši daudzus mūsu draugus Ķīnā", un pauda par to nožēlu.

Šī nav pirmā reize, kad šķietami nevainīgs saturs Ķīnā tiek aizliegts.

Pēc tam kad cilvēki tīmeklī 2017.gadā bija salīdzinājuši Ķīnas prezidentu Sji Dziņpinu un bijušo ASV prezidentu Baraku Obamu ar Vinniju Pūku un Tīģerēnu, Ķīnas kibertelpā meduskārais lācītis tika aizliegts.

"Dienvidparka" autori savu atvainošanās parodiju noslēdza ar pazobošanos par Sji un Ķīnas autoritāro valdību.

"Sji nepavisam neizskatās pēc Vinnija Pūka. Skatieties trešdien plkst.22 mūsu 300. sēriju," paziņojumā mudināja Stouns un Pārkers. "Lai dzīvo diženā Ķīnas Komunistiskā partija! Lai šī rudens sorgo raža ir bagātīga! Vai tagad, Ķīna, viss ir labi?"

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu