NMPD ārsts, kurš aizraujas ar dejām ap stieņa - Artūrs Uzars

Saruna
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gints Bāliņš/TVNET, facebook

Rīgā jau ceturto gadu norisinājies starptautiskais dejas uz pilona festivāls "Pole Emotion 2019". Šogad finālā startējušas 90 dalībnieces un dalībnieki no 16 pasaules valstīm. Tostarp arī Artūrs Uzars, kurš, starp citu ikdienā ir Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests ārsts.

"Tas ir diezgan interesants stāsts," stāsta konkursa dalībnieks Artūrs, kad viņam jautā par šī interesantā hobija sākumu. "Pirms pusotra gada vienai no manām draudzenēm bija dzimšanas diena. Ballītē bija stienis, kuru toreiz izmantojām, dejojot un tad es sāku par šo visu interesēties, kā tas ir, kad vīrieši dejo ap stieni. Man patika tas un es sāku trenēties."

Vai sabiedrība nav aizspriedumaina pret vīrieti, kurš dejo uz pilona? "Protams, daudzi iesmej, ka esmu striptīza dejotājs, bet tad es mudinu - ej pamēģini! Tas nav tik vienkārši. Šajā dejā tiešām vajag daudz spēka."

Kas ir tie galvenie vaļi uz kā balstās labs dejotājs uz pilona? "Man patīk tā dažādība, kas šajā dejas tehnikā ietilpst. Tu vari dejot, taisīt trikus, bet vissvarīgākā ir izturība, plastika un tava spēja izjust to, ko tu dari!"

Artūrs Uzars konkursā  "Pole Emotion 2019" saņēma otro vietu :ART-EMOTION: amateur" kategorijā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu