Likumsargi pieķer divus grafiti zīmētājus bojājam privātīpašumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Septembra beigās Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Lāčplēša ielas apkaimē, pamanīja divus jaunekļus, kuri apzīmēja sadales tīkla ēku. Likumsargi apturēja operatīvo transportlīdzekli un devās pie abiem puišiem.

Datu pārbaudes laikā atklājās, ka viens no viņiem ir vien 17 gadus vecs, savukārt otrs 20 gadus vecs. Abiem pārkāpējiem gan rokās, gan uz zemes blakus ēkai bija izvietoti liels daudzums krāsas flakonu.

Pārrunu laikā abi zīmēji izjautāti par iemesliem, kādēļ nolēmuši bez atļaujas apzīmēt privātīpašumu. Abi skaidroja, ka neesot Rīgā publiski pieejamu vietu, kur to varētu darīt legāli.

Saistībā ar ēkas bojāšanu pārkāpēji nogādāti Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Neatkarīgi no tā, vai šāda veida zīmējumi tiek uzskatīti par mākslu vai ne, jebkurus vizuālos attēlojumus uz dzīvojamām un sabiedriskām ēkām, saimnieciskām celtnēm, žogiem, citām būvēm un arhitektoniskiem elementiem ir iespējams saskaņot Rīgas pilsētas būvvaldē un ar būves īpašnieku. Ja būves apzīmēšana nav saskaņota, persona, kas to izdarījusi, ir saucama pie kriminālatbildības par mantas tīšu bojāšanu. Vienlaikus būves īpašnieks no pārkāpēja var prasīt kaitējuma atlīdzināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu