IDB aizturējis augsta ranga policistu (41)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

​ Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļošanu aizturējis trīs personas - Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieka vietnieku un divas privātpersonas, no kurām viena ir bijušais Valsts policijas darbinieks, aģentūru LETA informēja IDB.

IDB rīcībā ir informācija, ka kukuļdevējs, kura interesēs tika izbeigta pret viņu sāktā administratīvā lieta, ar starpnieka palīdzību deva kukuli Valsts policijas amatpersonai.

Visām trim personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, tai skaitā policijas darbiniekam piemērots aizliegums pildīt amata pienākumus. 

Izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju IDB nesniedz.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ar preses pārstāves Simonas Grāvītes starpniecību aģentūrai LETA norādīja, ka jebkura policijas darbinieka aizturēšana aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ir ārkārtas gadījums, kas ietekmē policijas reputāciju.

"Tomēr, pirms tiek pieņemti lēmumi vai izdarīti pārsteidzīgi secinājumi, sākotnēji jāsaprot, kas un, galvenokārt, kāpēc ir noticis. Jāņem vērā arī nevainīguma prezumpcija - neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā," norādīja Ķuzis.

Plašākus komentārus Ķuzis sniegt nevarēja, jo izmeklēšanu veic IDB. Policija sadarbojas ar IDB un sniedz visu nepieciešamo atbalstu.

Kā vēstīts, 1. oktobrī intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "1:1" iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) uzsvēra, ja noziegumos tiks pieķertas kādas augsta ranga Valsts policijas amatpersonas, policijas priekšniekam Intam Ķuzim būs jāatkāpjas.

Viņš sacīja, ka šāda vienošanās viņam esot ar pašu Ķuzi. Šādā gadījumā Ķuzis "kā virsnieks, izpildot savu godaprātu, faktiski pats atkāpsies no amata", sacīja ministrs.

"Līdz ar to viņam šobrīd ir pienākums darīt visu, lai kontrolētu savus darbiniekus, lai nebūtu ne pārkāpumu, ne noziedzīgu nodarījumu. Tā ir mana prioritāte. Es nevienu nežēlošu," teica Ģirģens.

Ministrs gan neminēja nosacījumus, kas apzīmē augsta ranga amatpersonu. Tāpat viņš uzsvēra, ka pašām Valsts policijas amatpersonām un arī citu iestāžu augstām amatpersonām ir jāsekmē noziedzīgu nodarījumu atklāšana. Ja viņi ar saviem iekšējiem kontroles mehānismiem atklāj vai palīdz atklāt negodprātīgas amatpersonas, tas nav pamats darba attiecību izbeigšanai ar iestādes vadītāju, piebilda politiķis.

Ģirģens patlaban atrodas komandējumā Čīlē, kur piedalās "Interpola" ģenerālajā asamblejā. 

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu