Norvēģijas ātrās palīdzības auto nolaupītājs esot "parasts noziedznieks", nevis terorists

TVNET/The Local
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Norvēģijas varasiestādes trešdien paziņoja, ka vīrietis, kurš otrdien Oslo nolaupīja ātrās palīdzības automašīnu un ar to triecās virsū gājējiem, esot "parasts noziedznieks" bez teroristiskas motivācijas, vēsta portāls "The Local".

32 gadus vecais vīrietis viegli ievainoja vairākus gājējus, tai skaitā septiņus mēnešus vecus dvīņus, kuri bija bērnu ratiņos.

Policija norāda, ka vīrieša rīcība bija apzināta. Vīrietis bija iepriekš sodīts, tomēr likumsargi neuzskata, ka viņa rīcībai bijusi saistība ar terorismu.

"Izskatās, ka tā ir parasta krimināllieta un uz mums neattiecas," norādīja Norvēģijas pretterorisma vienības runasvīrs Martins Bernsens. "Pašlaik mēs pret to neattiecamies kā pret terorisma lietu."

Tomēr Norvēģijas medijos izskanējis, ka aizturētajam bijuši kontakti ar galēji labējām grupām.

Aizturētā vīrieša advokāts apgalvo, ka viņa klients esot mēģinājis aizbēgt no policijas un neesot mēģinājis ievainot garāmgājējus. Advokāts noliedza, ka vīrietis saistīts ar galēji labējiem.

32 gadus vecais vīrietis un 25 gadus veca sieviete bija iesaistīti kādā citā incidentā, kura laikā viņu automašīna apmeta kūleni, norāda policija. Kad notikuma vietā ieradās ātrā palīdzība, vīrietis nolaupīja mediķu auto, bet sieviete aizbēga.

Arī sieviete tikusi aizturēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu