Laikraksts: ASV Tieslietu ministrija sākusi kriminālizmeklēšanu par Millera izmeklēšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Yuri Gripas

ASV Tieslietu ministrija sākusi kriminālizmeklēšanu par īpašā prokurora Roberta Millera saistībā ar Krievijas iejaukšanos ASV 2016.gada vēlēšanās veikto izmeklēšanu, ceturtdien vēstīja ASV mediji.

Līdz šim Millera izmeklēšanas lietā tika veikta administratīvā pārbaude, bet tagad Tieslietu ministrijas amatpersonas  sākušas kriminālizmeklēšanu, vēsta laikraksts "The New York Times", atsaucoties uz informētu avotu.

Līdz ar šo soli vadošajam prokuroram Džonam Daremam ir tiesības sasaukt lielo zvērināto kolēģiju, izvirzīt kriminālapsūdzības, izdot pavēstes liecinieku izsaukšanai un dokumentu pieprasīšanai.

Lēmums nozīmē, ka Tieslietu ministrija būtībā sāk izmeklēšanu pati par savām darbībām, tomēr nav skaidrs, kāds ir potenciālais noziegums, kas tiek izmeklēts, nedz arī tas, kad kriminālizmeklēšana sākta, norāda laikraksts.

ASV prezidents Donalds Tramps vairākkārt kritizējis 2016.gadā sākto Millera izmeklēšanu un noliedzis apgalvojumus, ka būtu bijusi slepena vienošanās ar Krieviju, kā arī apsūdzējis iesaistītos nodevībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu