"Southwest" stjuarte apgalvo, ka piloti esot lidmašīnas tualetē ievietojuši slēpto kameru (5)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu stjuarte pret aviokompāniju "Southwest Airlines" ierosinājusi lietu, apgalvojot, ka kādā reisā 2017.gadā piloti esot ievietojuši slēpto kameru lidmašīnas tualetē un tur notiekošajam sekojuši ar "iPad" planšetdatora starpniecību, vēsta aģentūra AP.

"Southwest" sestdien noliedza, ka tās lidmašīnu tualetēs izvietotas slēptās kameras, un nodēvēja pirms diviem gadiem notikušo incidentu par "nepiedienīgu mēģinājumu pajokot", ko uzņēmums nekādā veidā neatbalstot.

Stjuartes Renē Steinakeres ierosinātās lietas dokumentos teikts, ka viņa 2017.gada 27.februārī notikušajā lidojumā no Pitsburgas uz Fīniksu apmēram divarpus stundas pēc pacelšanās esot iegājusi pilota kabīnē, jo viens no diviem pilotiem devies uz tualeti, bet drošības noteikumi paredz, ka kabīnē vienmēr jāatrodas diviem cilvēkiem.

Kad viņa iegājusi kabīnē, viņa ieraudzījusi "iPad", kurā bija redzams lidmašīnas priekšējā tualetē notiekošais. Kabīnē palikušā pilota "sejas izteiksmē bija redzama panika". Viņš esot sacījis, ka tas esot "jauns un īpaši slepens drošības pasākums, kas ieviests visās "Southwest" Boeing 737-800 lidmašīnās", dokumentos skaidro Steinakere.

Viņa ar savu mobilo tālruni nofotografēja "iPad" un tajā redzamos kadrus, vēlāk ar šo materiālu vērsās pie uzņēmuma vadības. Viņas priekšnieks esot piekodinājis par incidentu nevienam nestāstīt.

"Ja tas izskanēs publiski, neviens - burtiski neviens - ar mūsu aviokompāniju vairs nelidos," Steinakerei esot teicis priekšnieks.

Dalasā bāzētais uzņēmums "Southwest" un abu pilotu advokāti iesnieguši tiesā dokumentus, ar kuriem noliedz stjuartes izteiktās apsūdzības, kā arī sola cīnīties pret tām ar visiem juridiski pieejamajiem līdzekļiem.

"Pirms diviem gadiem, kad notika šis incidents, mēs izmeklējām visas apsūdzības un izrunājām situāciju ar visiem iesaistītajiem darbiniekiem," norāda kompānija. "Mūsu izmeklēšanas rezultāti apliecina, ka tualetes telpā nekādas kameras nebija; tas bija nepiedienīgs mēģinājums pajokot, ko uzņēmums neatbalsta."

Amerikāņu aviokompānija "Southwest" pazīstama ar darbinieku jokiem un humoru.

Lietu ierosināja Steinakere un viņas vīrs, kurš arī ir "Southwest" stjuarts. Pāra advokāts norāda, ka šādas tiešraides apdraud ne vien tualetes apmeklētāju tiesības uz privātumu, bet arī novērš pilotu uzmanību lidojuma laikā.

"Komerciālās lidmašīnas pilota kabīne nav nekāds lūriķu spēļu laukums," uzsver pāra advokāts.

Pāris pieprasa kompensāciju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu