Traģiskā avārija Ventspils novadā: glābēji novērsuši degvielas noplūdi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sadursme.lv

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki piedalījušies vairāku ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanā, tostarp pēc Ventspils novadā notikušās traģiskās avārijas ugunsdzēsēji glābēji novērsuši degvielas noplūdi no kravas automašīnas.

LETA jau ziņoja, ka otrdienas rītā Ventspils novada Tārgales pagastā uz Ventspils šosejas, netālu no Ventspils, kravas un vieglās automašīnas sadursmē gāja bojā cilvēks.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece, ierodoties šā negadījuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no automašīnām atrodas bojā gājis iesprostots cilvēks, savukārt no kravas automašīnas degvielas tvertnes izplūst degviela.

Izmantojot hidrauliskos instrumentus, cilvēka ķermenis no automašīnas tika atbrīvots, bet, izmantojot absorbējošās bonas, noplūdusī degviela tika savākta. Lai novērstu tālāku degvielas noplūdi, ugunsdzēsēji glābēji sākotnēji izmantoja ķīli un pēc tam degvielas tvertni demontēja. Darbu noslēgumā tika sakārtota arī ceļa braucamā daļa. Kopumā šie darbi aizņēma aptuveni trīs stundas.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 29.oktobra plkst. 6.30 līdz 30.oktobra plkst. 6.30, VUGD kopumā saņēma 35 izsaukumus - četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Ugunsgrēkos dega atkritumi, sadzīves mantas, sodrēji ēku dūmvados, autoiekrāvējs un dzīvokļa grīda, bet neviens cilvēks šajās ugunsnelaimēs necieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu