Baltā nama ekspertu satraukuši Trampa izteikumi Zelenskim (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV armijas virsnieks un viens no vadošajiem Baltā nama ekspertiem Ukrainas jautājumos otrdien Kongresa impīčmenta izmeklētājiem apliecināja, ka jūlijā notikusī ASV prezidenta Donalda Trampa telefonsaruna ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, kas ir šīs izmeklēšanas fokusā, viņā radījusi satraukumu.

Tramps 25.jūlija telefonsarunā vairākkārt izdarīs spiedienu uz Zelenski, lai tiktu veikta izmeklēšana saistībā ar bijušo ASV viceprezidentu Džo Baidenu un Ukrainas gāzes uzņēmumu, kurā strādāja viņa dēls Hanters, izmeklētājiem sacīja armijas pulkvežleitnants Aleksandrs Vindmens.

"Man šī telefonsaruna radīja bažas. Man šķita, ka tas ir nepareizi - pieprasīt, lai ārzemju valdība veic izmeklēšanu saistībā ar ASV pilsoni, un es biju satraukts par sekām attiecībā uz ASV atbalstu Ukrainai," sacīja Vindmens.

Izmeklēšana par Džo Baidenu un viņa dēlu Hanteru var kaitēt atbalstam, kas Ukrainai ir abu lielo partiju vidū ASV Kongresā, kā arī šī procesa gaitā apdraudēt ASV nacionālās drošības intereses, bažījies Baltā nama eksperts.

Ja ASV militārā palīdzība Ukrainai būtu apturēta Trampa prasības dēļ, ka Ukrainai ir jāveic izmeklēšana par viņa politisko sāncensi, tā būtu varas ļaunprātīga izmantošana, uzskata Kongresa demokrāti, kas vada impīčmenta izmeklēšanu.

Tramps tviterī jau paudis šaubas, vai Vindmens dzirdējis minēto jūlija telefonsarunu. Kā skaidroja Tramps, telefonsarunas stenogramma liecina, ka pret Zelenski nav vērsts spiediens centienos panākt izmeklēšanas sākšanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu