Deputāts lūdz budžetā paredzēt 1200 eiro, lai noņemtu no Ministru kabineta sienas uzrakstu (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Ivars Zariņš
Saeimas deputāts Ivars Zariņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputāts Ivars Zariņš (S) iesniedzis priekšlikumu 2020.gada budžetam, tajā lūdzot paredzēt 1200 eiro, lai no Ministru kabineta sienas noņemtu uzrakstu "Viens likums, viena taisnība visiem".

Zariņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka nepieciešamo summu šādam darbam uzzinājis, konsultējoties ar celtniekiem, kuri, uzzinot par šādu iniciatīvu, Zariņam solījuši priekšlikuma akceptēšanas gadījumā uzraksta noņemšanu veikt bez maksas.

"Celtnieki teica, ka, ja dabūsim cauri šo priekšlikumu, tad atbrauks uz bez maksas izdarīs, jo nav normāli tas, kas patlaban notiek valdībā," sacīja deputāts.

Politiķis tāpat pastāstīja, ka celtnieki, kuri gatavi bez valsts budžeta līdzekļu tēriņiem uzrakstu noņemt, to bez maksas arī uzliktu atpakaļ, ja tas nākotnē būtu vajadzīgs, proti, ja valdība atsāktu ievērot uzrakstā noteikto jeb pildīt likumus. "Celtnieki apliecināja, ka viņi apņemas uzrakstu noņemt tā, lai kādreiz to varētu uzlikt atpakaļ, ja tas būs vajadzīgs," sacīja Zariņš.

Viņš akcentēja, ka šāds priekšlikums radies tāpēc, ka valdība nepilda spēkā esošus likumus, turklāt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atsakoties sniegt skaidrojumus par šādas rīcības motīviem.

Priekšlikumus 2020.gada budžeta otrajam lasījumam iespējams iesniegt līdz piektdienas pēcpusdienai.

Paredzēts, ka nākamā gada budžetu parlaments otrajā jeb galīgajā lasījumā plāno apstiprināt 13.novembra un 14.novembra sēdēs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Zariņš identisku priekšlikumu bija iesniedzis 2017.gada novembrī, kad Saeimā tika izskatīts toreizējā Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītās valdības iesniegtais 2018.gada valsts budžeta projekts.

Toreiz, pēc Zariņa domām, valdības sagatavotajā budžeta projektā atsevišķas likumu normas netika ievērotas, piemēram, ka no valsts pamatbudžeta līdzekļiem tiek kompensēta dzelzceļa infrastruktūras izmantošanas maksa par iekšzemes maršrutos veiktajiem pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu.

Minēto priekšlikumu arī atbalstīja toreizējais opozīcijas Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV), kurš parlamenta debatēs par to sacīja, ka šis ir "labākais priekšlikums visā budžetā". Tomēr viņš nesaprata, kāpēc uzraksta noņemšanai jāpiešķir finansējums. Kaimiņš mudināja Zariņu "sestdien, svētdien vienkārši aiziet un divatā noņemt" šo uzrakstu valdības ēkā, jo, viņaprāt, pašreizējā uzraksta vietā vajadzētu paredzēt citātu no Džordža Orvela grāmatas "Dzīvnieku ferma".

Saeima toreiz deputāta iesniegto priekšlikumu noraidīja.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu