Rēzekne liedz atvērt spēļu zāli skolas tuvumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Spēļu automāts. Ilustratīvs attēls.
Spēļu automāts. Ilustratīvs attēls. Foto: Inga Kundziņa/LETA

Ņemot vērā skolas un jauniešu centra, kā arī citu iestāžu tuvumu, SIA "LVBet" nevarēs atvērt spēļu zāli un derību punktu Atbrīvošanas alejā 98, viesnīcas "Latgale" telpās Rēzeknē, lēmusi pilsētas dome.

Pirms pieņemt lēmumu, izvērtēts vietējo iedzīvotāju interešu iespējamais aizskārums. Dome secinājusi, ka paredzētajai spēļu zālei tuvumā atrodas Rēzeknes 2.vidusskola, Latgales kultūrvēstures muzejs, kuru apmeklē gan pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, gan skolēni, kā arī citi pilsētas iedzīvotāji. Tāpat tuvumā ir Pilsētas centra skvērs un Rēzeknes Vissvētākās Dievmātes piedzimšanas pareizticīgo baznīca.

Savukārt pašas viesnīcas telpās darbojas ārstniecības iestāde SIA "Medicīnas centrs 36,6", kura sniedz veselības aprūpes pakalpojumus gan bērniem, gan pieaugušajiem, kā arī Bērnu-jauniešu izklaides centrs "Juniors". Centrā tiek nodrošināta aktīva atpūta un veselīga izklaide gan individuāliem klientiem, gan grupām - ģimenēm, draugu kompānijām, skolas grupām. Bet pretējā ielas pusē atrodas Rēzeknes Sāpju Dievmātes Romas katoļu baznīca, apgabaltiesa, Rēzeknes pilsētas un novada pašvaldības, turklāt turpat blakus jau ir atvērta spēļu zāle.

Vietvara arī norāda, ka azartspēļu zāles nav izklaides vietas, bet gan iestādes, kur lielākā daļa cilvēku nospēlē pēdējo naudu. Spēļu zāles veicina atkarību no azartspēlēm, no kā cieš atkarīgo personu ģimenes.

Turklāt jau tagad pilsētā darbojas desmit azartspēļu zāles. Domē uzskata, ka, paplašinot piedāvāto azartspēļu klāstu, azartspēlēs papildus tiks iesaistīti jauni spēlētāji, kas negatīvi ietekmēs gan pašus jauniešus, gan viņu ģimenes, gan sabiedrisko kārtību un drošību konkrētajā pilsētas rajonā.

Tāpēc dome lēma atteikt atļaujas izsniegšanu "LVBet".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu