Arī te atradīsi filmu cienīgu māju: neparastākās arhitektūras ēkas Latvijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Lūkojot pēc neparastas arhitektūras un dizaina mājām, absolūtos līderos pie mums Latvijā izvirzās Jūrmala un Mežaparks. Gan uz kūrortpilsētu, gan Rīgas zaļāko oāzi droši var doties nesteidzīgā pastaigā, izklaidējot sevi, apskatot neskaitāmas arhitektūras šedevrus. Tomēr, lai cik neparastas tās būtu, jāatceras teiciens, ka katrai mājai ir savs pircējs/ saimnieks. 

Ar skatu uz Ķīšezeru 

Savrupmāja atrodas Ķīšezera krastā, privātmāju rajonā Mežaparkā. Ēkas koncepcija izstrādāta, iedvesmojoties no mūsdienu skandināvu dizaina tendencēm. Mājā ir 4 guļamistabas ar skatu uz ezeru, viesistaba ar kamīnu, virtuve, 4 sanmezgli, baseins un pat lifts. 

Foto: city24.lv

Kā Holivudas filmās

Par šo īpašumu var teikt īsi - ekskluzīvi un vēlreiz ekskluzīvi. Filmu cienīgajā mājā ir moderna trenažieru zāle ar atpūtas zonu, sauna, solārijs, mēbeles no vadošajiem Itālijas dizaineru mēbeļu namiem, rožkoka un marmora detaļas interjera risinājumos… 

Foto: city24.lv

Modernisma ekstāze

Māju projektējis arhitektu birojs "ARHIS", tai ir trīs stāvi un septiņās istabas - tas nozīmē, ka īpašums varētu būt piemērots arī ģimenēm ar bērniem. Mājas eksterjers atstāj lakonisku un mierīgu iespaidu, bet iekštelpu dizains pārsteidz ar košumu un skaistām detaļām. 

Foto: city24.lv

Zaļā oāze Asaros

Tik daudz zaļuma pilsētā? Acīmredzot, ja apkārtējā vide un infrastruktūra to atļauj, viss ir iespējams. Šis īpašums rosina domas par laiskām brīvdienām, terasē nesteidzīgi baudot kafijas tasi un šūpuļkrēslā lasot aizraujošu literatūru…

Foto: city24.lv

Lauki un pilsēta Doles salā

Unikāls īpašums Doles salā - ar ekskluzīvu skatu uz Daugavu, savu peldvietu un laivu piestātni. Šeit mūsdienīgs funkcionālisms ir apvienots ar īstām lauku sajūtām. Īpašumā ietilpst ne vien dzīvojamā māja, bet arī saimniecības ēka, kas kādreiz bijis vecs stallis.  Kā teikts sludinājumā - īpašumam ir plaša teritorija, kur ir visas iespējas audzēt savus dārzeņus, dzīvniekus, vai nedarīt neko - vienkārši priecāties par unikālo arhitektūru, skatu, pļavu un kokiem. 

Foto: city24.lv

Spilgtima paraugstunda Šampēterī

Drosmīgs dizains, piesātināti toņi, kontrasti, ekstravagantas detaļas … tas viss vienā Šampētera privātmājā, kas pat neieskatoties iekštelpas, pārsteidz ar koši sarkano fasādi. Gan fasādē, gan iekštelpās dominē sarkanā, melnā un baltā krāsa, kas veido pietiekami drosmīgu kopskatu un, iespējams, vilināt vilina mākslinieciskas dvēseles.

Foto: city24.lv
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu