Erdogans draud Eiropai ar visu sagūstīto "Islāma valsts" kaujinieku atbrīvošanu

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Foto: AP/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans otrdien brīdinājis Eiropas valstis, ka Turcija varētu atbrīvot visus sagūstītos džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekus, kas atrodas tās teritorijā, un nosūtīt viņus uz Eiropu.

Erdogans sacīja, ka tā būtu atbildes reakcija par Eiropas Savienības (ES) iespējamām sankcijām Turcijai saistībā ar gāzes iegulu izpētes urbšanu Kipras piekrastē.

Pirms vizītes ASV Erdogans žurnālistiem arī norādīja, ka Turcija turpinās ārvalstu "Islāma valsts" kaujinieku izsūtīšanu uz viņu mītnes valstīm arī gadījumos, ja šīs valstis atteiksies šīs personas uzņemt.

"Jums vajadzētu pārskatīt savu pozīciju pret Turciju, kuras cietumos ir daudz "Islāma valsts" kaujinieku un kura tos kontrolē Sīrijā," Erdogans brīdināja ES.

Jau vēstīts, ka ES valstu ārlietu ministri pirmdien vienojās par tiesisko regulējumu, kas ļauj blokam noteikt sankcijas pret Turciju saistībā ar gāzes iegulu izpēti Kipras piekrastē, ko ES uzskata par nelikumīgu.

Pēc pirmdienas lēmuma ES varēs noteikt iebraukšanas aizliegumus un iesaldēt aktīvus fiziskām un juridiskām personām, kas uzskatāmas par atbildīgām par urbšanas darbiem Kipras ekonomiskajā zonā, lai pētītu gāzes atradnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu