Latkovskis: Jāizskauž situācija, ka cilvēkus medijos nodarbina uz autoratlīdzības līgumu pamata

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs attēls.
Dators. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Jāizskauž situācija, ka cilvēkus masu medijos nodarbina uz autoratlīdzības līgumu pamata, pēc "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas ārkārtas sēdes, kurā tikās telekanālu LNT un TV3 ziņu dienestu darbinieki, Latvijas Žurnālistu asociācijas vadība un Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvji, sacīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

"Jau nākamnedēļ JV frakcija tiksies ar Finanšu ministrijas ekspertiem, lai, ņemot par pamatu žurnālistu nozares profesionālo organizāciju ieteikumus, sagatavotu priekšlikumus, kā izskaust situāciju, ka mediju īpašnieki uzņēmumu finanšu situāciju kārto uz darbinieku rēķina, cilvēkus medijos nodarbinot uz autoratlīdzības līgumu pamata," norādīja Latkovskis.

Pēc mediju grupas "All Media Baltics" paziņojuma par LNT un TV3 ziņu dienestu apvienošanu Latvijas mediju vide piedzīvo satricinājumu līdzīgu tam, kāds bija pēc laikraksta "Diena" nonākšanas neskaidru investoru rokās, ārkārtas sēdē, uzskata JV frakcijas deputāti.

"Šobrīd mēs piedzīvojam absurdu situāciju - politiskajā līmenī ir pieņemti visi lēmumi, lai sabiedriskie mediji izietu no reklāmas tirgus un tiktu uzturēti par publiskajiem līdzekļiem, bet jau šobrīd ar labu peļņu strādājošs komercmediju īpašnieks tajā pašā brīdī atbild ar darbības sašaurināšanu, turklāt tieši uz ziņu dienesta rēķina. Šādu satricinājumu Latvijas mediju vidē jau esam piedzīvojuši un sekas izjūtam joprojām," sacīja Latkovskis.

Sanāksmes dalībnieki bijuši vienisprātis, ka sabiedrības interesēs ir profesionālu mediju veidots kvalitatīvs un daudzveidīgs ziņu un analītiskais saturs, tādēļ politiķu uzdevums primāri esot risināt divas ilgstoši nerisinātas problēmas - jāsakārto mediju nozarē strādājošo cilvēku sociālā nodrošinājuma jautājums, kā arī jāpārskata kritēriji, pēc kuriem Mediju atbalsta fonds piešķir finansējumu projektiem medijos.

Viens no nākamajiem politiķu dienas kārtības jautājumiem būšot tā dēvētā digitālā nodokļa ieviešana starptautiskajām interneta platformām.

JV frakcija aicinās arī par mediju politiku atbildīgās institūcijas sniegt priekšlikumus Mediju atbalsta fonda darbības uzlabošanai - lai caur to finansētu kvalitatīvu žurnālistiku, fondam būtu jāpārskata kritēriji, pēc kuriem tiek izvēlēti atbalstāmie projekti, jāpaplašina atbalstāmo tēmu loks, platformas informatīvā satura izplatīšanai. Mediju fonds ir būtisks atbalsta punkts valsts pasūtījumā analītisku raidījumu veidošanai latviešu valodā un viedokļu dažādības nodrošināšanai, norādīja frakcijas deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu