Džonsons sola pielikt punktu "Brexit" "murkšķa dienai"

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons savā pirmajā nozīmīgajā priekšvēlēšanu runā sacīs, ka valsts nevarot atļauties "izšķērdēt" vēl vairāk laika, lemjot, kad un kā izstāties no Eiropas Savienības (ES), vēsta raidorganizācija BBC.

Viņš norādīs, ka punkta pielikšana pašreizējai "Brexit" "murkšķa dienai" radīšot lielu ekonomisko uzrāvienu un ļaušot valstij koncentrēties uz nākotnes darba vietu radīšanu un cīņu pret klimata pārmaiņām.

Džonsons solīs, ka viņa pārstāvētās Konservatīvās partijas uzvara parlamenta vēlēšanās nodrošinās Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES 2020.gada 31.janvārī.

Tiesa gan, Džonsons mēnešiem ilgi solīja, ka viņš panākšot "Brexit" 2019.gada 31.oktobrī, taču galu galā britu parlamenta pretestības dēļ bija spiests ES lūgt jaunu termiņa pagarinājumu līdz nākamā gada janvāra beigām.

Džonsona politiskie pretinieki leiboristi apgalvo, ka premjerministra panāktā "Brexit" vienošanās esot neatbilstoša, kā arī sola uzvaras gadījumā sarīkot jaunu referendumu par izstāšanos no ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu