Kultūras ministrs nekomentē iespējamos risinājumus mediju jautājumā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kultūras ministrs Nauris Puntulis
Kultūras ministrs Nauris Puntulis Foto: Valsts kanceleja

 Kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK) ir izvairīgs par iespējamajiem risinājumiem mediju darbības jautājumā, taču sola tos prezentēt pavisam drīz.

Puntulis pauda, ka situācija "sākās tikai aizvakar, bet vakar mēs visi bijām Alūksnē, savukārt šodien visu dienu esam šeit [Saeimas ārkārtas sēdē]. Negribu pateikt patlaban neko, kas varētu radīt lieku viļņošanos.

Uz jautājumu par to, kāds ir viņa personīgais redzējums par to, vai un kas būtu jāmaina pašreizējā regulējumā, lai aizsargātu žurnālistus un mediju vidi kopumā, Puntulis atkārtoti sacīja, ka patlaban nevēlas komentēt, lai "jau trauslajā situācijā neradītu papildu satraukumu".

"Mēs pie tā rūpīgi strādājam. Tikko būs pirmie virzieni, mēs par tiem paziņosim. Tas ir šo dienu jautājums, lai vismaz norādītu pirmos virzienus," solīja ministrs.

Jau ziņojām, ka partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) Saeimas frakcijas ieskatā būtu jāizskauž situācija, ka cilvēkus masu medijos nodarbina uz autoratlīdzības līgumu pamata.

Frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis pēc tikšanās ar telekanālu LNT un TV3 ziņu dienestu darbiniekiem, Latvijas Žurnālistu asociācijas vadību un Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvjiem uzsvēra, ka jau nākamnedēļ JV frakcija tiksies ar Finanšu ministrijas ekspertiem, lai, ņemot par pamatu žurnālistu nozares profesionālo organizāciju ieteikumus, sagatavotu priekšlikumus, kā izskaust situāciju, ka mediju īpašnieki uzņēmumu finanšu situāciju kārto uz darbinieku rēķina, cilvēkus medijos nodarbinot uz autoratlīdzības līgumu pamata.

Sanāksmes dalībnieki bijuši vienisprātis, ka sabiedrības interesēs ir profesionālu mediju veidots kvalitatīvs un daudzveidīgs ziņu un analītiskais saturs, tādēļ politiķu uzdevums primāri esot risināt divas ilgstoši nerisinātas problēmas - jāsakārto mediju nozarē strādājošo cilvēku sociālā nodrošinājuma jautājums, kā arī jāpārskata kritēriji, pēc kuriem Mediju atbalsta fonds piešķir finansējumu projektiem medijos.

JV frakcija aicinās arī par mediju politiku atbildīgās institūcijas sniegt priekšlikumus Mediju atbalsta fonda darbības uzlabošanai - lai caur to finansētu kvalitatīvu žurnālistiku, fondam būtu jāpārskata kritēriji, pēc kuriem tiek izvēlēti atbalstāmie projekti, jāpaplašina atbalstāmo tēmu loks, platformas informatīvā satura izplatīšanai. Mediju fonds ir būtisks atbalsta punkts valsts pasūtījumā analītisku raidījumu veidošanai latviešu valodā un viedokļu dažādības nodrošināšanai, norādīja frakcijas deputāti.

Tāpat vēstīts, ka mediju grupa "All Media Baltics" no decembra Baltijā strādās ar TV3 zīmolu. Mediju grupa veiks izmaiņas arī televīzijas kanālu portfelī, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā.

Kompānijā informēja, ka "All Media Baltics" paplašinās kanāla TV3 piedāvāto ziņu apmēru, pārnesot lielāko daļu no LNT ziņu dienesta radītā satura. Mediju grupa veidos arī vienotu ziņu dienestu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu