Zelenskim "emocionāli nav viegli", atklātā intervijā stāsta Ukrainas pirmā lēdija (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: instagram.com/zelenskiy_official

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska sieva Oļena žurnālam "Vogue UA" sniegusi izvērstu interviju, kurā atklāti stāsta par vīra amata ieviestajām korekcijām pāra dzīvē. Viņa norāda arī uz to, ka Zelenskim jaunā loma dažkārt esot emocionāli smaga.

Vēl nesen Oļena Zelenska bija pazīstama šovmeņa, komiķa un aktiera sieva, bet šī gada maijā viņas statuss mainījās - viņas dzīvesbiedrs kļuva par valsts prezidentu.

Ukrainas pirmais pāris iepazinās skolā, kur mācījās paralēlajās klasēs. Tomēr viņu attiecības izveidojās labu laiku pēc skolas beigšanas. Tolaik Oļena bija citās attiecībās, tomēr jūtas pret Zelenski izrādījās stiprākas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official) on

Pāris apprecējās pēc astoņiem kopābūšanas gadiem. Interesanti, ka kopā viņi sāka dzīvot tikai pēc salaulāšanās, bet pirms tam mitinājās katrs pie saviem vecākiem.

Zelensku pāra kāzas tika svinētas 2003.gadā. Gadu vēlāk piedzima viņu Oleksandra, bet 2013.gadā ģimenē ienāca dēls Kirils.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official) on

Oļena Zelenska intervijā atzīst, ka nemīlot publicitāti, lai gan iemācījusies saskatīt jaunā statusa plusus. "Jaunās reālijas diktē savus noteikumus, un es cenšos tiem pakļauties," stāsta Ukrainas pirmā lēdija. "Nevaru teikt, ka publicitāte vai kontakti ar presi man sagādātu stresu. Taču man labāk patīk palikt aizkulisēs. Vīrs vienmēr ir uz skatuves, bet es ērtāk jūtos ēnā.

Es neesmu kompānijas dvēsele, man nepatīk stāstīt anekdotes. Tas nav manā dabā.

Taču es esmu atradusi argumentus par labu publicitātei. Viens no tiem - iespēja pievērst cilvēku uzmanību sabiedriski nozīmīgiem jautājumiem.

Tiesa, tas neattiecas uz maniem bērniem: es agrāk sociālajos tīklos neizliku viņu fotogrāfijas, nedarīšu to arī tagad."

Zelenski cenšas saglabāt savu bērnu ierasto dzīvesveidu. "Lai paši izvēlas, kā viņi grib dzīvot. Vecākā meita Saša jau ir filmējusies kino, bet es ceru, ka šajā sfērā viņa tālāk vairs neies. Pastarītim Kirilam ir iespēja piedzīvot normālu bērnību - spēlēties ar citiem bērniem, sportot un mācīties mūzikas skolā, nepievēršot sev lieku uzmanību," stāsta Oļena Zelenska.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue UA (@vogue_ukraine) on

Uz jautājumu par to, vai pēc vīra inaugurācijas mainījusies arī viņas dzīve, Oļena atbild: "Dzīve - nē, mainījušies apstākļi. Man tikpat kā nav laika pabūt vienai pašai. Tā kā man ir divi bērni, tad arī iepriekš tikai retu brīdi paliku viena.

Kādreiz mana personīgā valstība bija mašīnā, pie stūres. Tagad man tas ir atņemts - vienmēr līdz apsardze. Privātums ir tikai vannas istabā.

Taču man paveicies ar cilvēkiem, kuri ir manā personīgajā telpā: viņi prot paklusēt, kad man vajadzīgs mirklis klusuma, un var uzturēt sarunu, ja jūt, ka tas nepieciešams."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue UA (@vogue_ukraine) on

Valsts pirmās lēdijas statusam Oļena pieiet pragmatiski, kaut arī sākumā viņa esot cīnījusies ar pretrunīgām sajūtām. Sabiedrisko pienākumu daudzums ir viņas pašas izvēle.

"Es būtu varējusi turpināt ierasto dzīvi bez oficiāliem pienākumiem, liekām problēmām un informatīvajiem uzbrukumiem,

taču es gribēju atbalstīt vīru -  viņam emocionāli nav viegli un vajadzīgs cilvēks, kurš būs blakus.

Tai skaitā arī fiziski, piemēram, oficiālajās vizītēs nostāties roku rokā, pozēt fotogrāfiem no visas pasaules un neizbojāt kadru."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue UA (@vogue_ukraine) on

Galveno jaunā statusa sniegto priekšrocību Oļena raksturo šādi: "Prezidenta sieva var komunicēt ar tiem, kas tuvu pie varas. Pirmās lēdijas priekšā neaizcērtas ierēdņu durvis.

Es neesmu politiķe un man nav tiesību jaukties prezidenta darbā, taču drīkstu un gribu starpnieks starp sabiedrību un valdību, lai otrā sadzirdētu pirmo."

Kādi jautājumi Oļenai Zelenskai ir visnozīmīgākie pirmās lēdijas lomā? Bērnu veselība (jo īpaši - pareizs uzturs gan mājās, gan skolā), cīņa pret vardarbību ģimenē, vienādu iespēju nodrošināšana visiem valsts pilsoņiem un kultūras diplomātija.

Viņa vēlas arī atbalstīt paralimpiešus un strādāt pie invalīdus iekļaujošas infrastruktūras izveides Ukrainā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue UA (@vogue_ukraine) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue UA (@vogue_ukraine) on

GALERIJA: Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vizīte Latvijā

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu