Ugunsgrēkos Latvijā cietuši divi cilvēki

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā ir cietuši divi cilvēki, zināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD pārstāve Inta Palkavniece aģentūru LETA informēja, ka vakar plkst.19.49 ugunsdzēsēji steidzās uz Salas novadu, kur kādā dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg siena un grīda trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no sadūmotajām telpām izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās četri cilvēki.

Savukārt šorīt plkst.3.26 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo ēku Liepājā, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, ar atklātu liesmu notiek degšana. Ugunsdzēsējiem ierodoties konstatēts, ka daudzstāvu ēkas bēniņos divās vietās deg grīda un siltinājums 35 kvadrātmetru platībā. No sadūmotajām telpām ugunsdzēsēji izglāba cilvēku, kurš bija mēģinājis saviem spēkiem nodzēst ugunsgrēku, bet cietis un nodeva viņu NMPD mediķiem. Līdztekus no ēkas tika evakuēti deviņi cilvēki.

Kopumā aizvadītajā diennaktī dienests saņēmis 21 izsaukumu uz ugunsgrēkiem, bet 12 gadījumos devies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos.

Kopumā šogad Latvijā ugunsgrēkos ir gājuši bojā 65, bet cietuši - 238 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu