Serbijas finanšu ministra disertācija izrādās plaģiāts - kopēta pat Vikipēdija (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Belgradas Universitātes ētikas komiteja ceturtdien nolēma, ka Serbijas finanšu ministra Sinišas Mali doktora disertācijas daļas ir plaģiāts un tā ir atsaucama.

Universitātes ētikas komiteja vienbalsīgi nolēma rekomendēt atsaukt Mali 2013.gadā iesniegto doktora disertāciju, pavēstīja universitātes dekāne Ivanka Popoviča.

Pēc viņas teiktā, komiteja nospriedusi, ka ministrs "rīkojies neakadēmiskā veidā un savas doktora disertācijas tekstā iekļāvis rindkopas un fragmentus no citu autoru tekstiem, viņus necitējot".

Mali bija iepriekš noliedzis apsūdzības plaģiātismā un atbalstu viņam izteicis valsts prezidents Aleksandrs Vučičs.

Ētikas komiteja savas rekomendācijas nosūtīs universitātes senātam, kuram būs jāpieņem gala lēmums.

Apsūdzības plaģiātismā pirmo reizi izskanēja 2014.gadā, kad akadēmiķis no Vācijas Eiropas Biznesa skolas Raša Karapandža norādīja uz plaģiāta avotiem, tostarp "Vikipēdiju".

Oktobrī Karapandža Serbijas medijiem paziņoja, ka studēšana Belgradas Universitātē "kļūtu bezjēdzīga", ja Mali doktora disertācija netiks atsaukta.

Pagājušajā gadā akadēmiķu grupa oficiāli pieprasīja anulēt viņa doktora grādu.

Tomēr viņa doktora darba izskatīšanas procedūra prasīja tika ilgu laiku, ka ar opozīciju saistīta studentu grupa septembrī uz 12 dienām ieslēdzās universitātes ēkā, lai paustu savu protestu.

Serbijā doktora grādu ieguvušo cilvēku skaits pēdējās gados ir ievērojami pieaudzis - no 206 cilvēkiem 2007.gadā līdz vairāk nekā diviem tūkstošiem 2016.gadā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu