Centrāltirgū kratīšanās izņemti arī ieroči, munīcija un 40 000 eiro (24)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) lietā par akcizēto preču nelikumīgu apriti AS "Rīgas centrāltirgus" teritorijā kratīšanās izņēmusi arī ieročiem līdzīgus priekšmetus, munīciju un 40 560 eiro.

Pagājušajā nedēļā Valsts policija veica vērienīgas kratīšanas "Rīgas centrāltirgū", kurās iesaistījās arī kolēģi no Valsts policijas pretterorisma vienības "Omega", Speciālo uzdevumu bataljona, kā arī citiem policijas iecirkņiem. Kratīšanās piedalījās arī Valsts ieņēmumu dienests kinologi ar dienesta suņiem, kā arī Rīgas pašvaldības policija.

Kopumā tirgus teritorijā, tirdzniecības vietās un dažādās adresēs Rīgas reģionā veiktas 89 kratīšanas, kuru rezultātā izņemti 8210 gabali tabakas izstrādājumu un aptuveni 11 litri alkoholisko dzērienu bez Latvijas akcīzes nodokļu markām.

Kratīšanu laikā izņemti arī 40 560 eiro, 80 britu mārciņas, 20 dināri, 500 Kazahstānas tenge, 60 Ukrainas grivnas un 50 Ķīnas juaņas. Tāpat kratīšanu laikā izņemti seši šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un 249 munīcijas vienības, dažādi datu nesēji un grāmatvedības dokumenti, kā arī automašīna "BMW X3" un citi ar izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu saistīti priekšmeti.

Patlaban izmeklēšanā tiek skaidrota ieročiem līdzīgo priekšmetu, munīcijas un skaidrās naudas izcelsme.

Kopumā aizturētas 12 personas vecumā no 20 līdz 58 gadiem. Četrām personām, 1970., 1975. un 1977.gadā dzimušiem vīriešiem, kā arī 1976. gadā dzimušai sievietei, tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. No apcietinātajiem divas personas jau iepriekš nonākušas VP redzeslokā, no kurām viena par nelikumīgu akcīzes preču apriti sodīta administratīvā kārtībā jau 49 reizes. 

VP priekšnieks Ints Ķuzis šorīt Latvijas televīzijā apliecināja, ka starp aizturētajiem ir gan tirgus amatpersonas, gan tiešie tirgotāji, gan arī privāta uzņēmuma pārstāvji. 

"Cīņa ar nelikumīgu akcīzes preču apriti vienmēr ir bijusi mūsu prioritāte. Ir ieguldīts apjomīgs, mērķtiecīgs darbs, kas ir vainagojies ar rezultātiem. To apliecina ne tikai nedēļas izskaņā veiktās policijas darbības, bet arī iepriekš sasniegtie rezultāti. Tomēr mēs saprotam, ka ir cilvēki, kas joprojām uztur šo nelegālo rūpalu, tādēļ ir svarīgi nepārtraukti cīnīties ar šo problēmu, ko policija arī aktīvi dara," uzsvēra VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Vienlaikus likumsargi aicina arī iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot nelikumīgu akcizēto preču iespējamām tirdzniecības vietām.

Patlaban minētajā lietā kriminālprocess sākts par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa.  

Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu