Zelenskis Putinam prasījis atdot no karakuģiem "pazudušo" aprīkojumu (37)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu lūdzis atdot aprīkojumu, kas "pazudis" no karakuģiem, kurus Krievija pirms gada sagrāba un tikai nesen atgrieza Ukrainai, teikts Zelenska biroja mājaslapā.

Krievija 2018.gada 25.novembrī Krievijas jūras spēki Kerčas šaurumā pie okupētās Krimas krastiem apšaudīja un sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus - velkoni "Jani Kapu" un mazos artilērijas bruņukuterus "Nikopoļ" un "Berdjansk", kā arī sagūstīja uz tiem esošos 24 jūrniekus.

Sagūstītie jūrnieki šī gada septembrī atgriezās Ukrainā gūstekņu apmaiņas rezultātā.

Pagājušonedēļ Krievija paziņoja par kuģu atgriešanu Ukrainai. Taču, kad tie ieradās Ukrainā, medijos izskanēja ziņas, ka no karakuģiem pazudusi daļa aprīkojuma un ieroču.

Ukrainas jūras spēku komandieris Igors Vorončenko izteicās, ka Krievija esot "aplaupījusi" abus bruņukuterus - "izskrūvēja pat spuldzes, izrāva rozetes un tualetes podus".

Ukrainas prezidenta biroja mājaslapā publicētā informācija liecina, ka Zelenskim pirmdien, 25.novembrī, bijusi telefonsaruna ar Putinu. Tajā Zelenskis esot norādījis, ka Krievijas solis, atgriežot kuģus Ukrainai, esot bijis nozīmīgs. 

Vienlaikus Zelenskis esot uzsvēris, Krievijai vajadzētu atdot visus ieročus, aprīkojumu un dokumentus, kas tajos atradās.

Kremļa paziņojumā par telefonsarunu pazudušā ekipējuma jautājums nav pieminēts, bet pērnā gada notikumi Kerčas šaurumā nodēvēti par "provokāciju".

Zelenskis un Putins arī esot apsprieduši Krievijas, Ukrainas un Eiropas Savienības trīspusējās sarunas par Krievijas gāzes tranzītu caur Ukrainu.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu