Kā nākas, ka jaunais pasaulē ilgākais lidojums šķērso Iecavu? (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Flightradar24

Īsākā distance starp diviem punktiem uz zemes ir taisna līnija, tomēr tā var nebūt visātrākā. To pierāda jaunais avioreiss Singapūra-Ņujorka, ar pamatīgu līkumu šķērsojot Latvijas pilsētas Iecavas debesis.

Kad kompānija “Singapore Airlines” atklāja jauno avioreisu, tas kļuva par pasaulē ilgāko tiešo avioreisu. No Ņujorkas līdz Singapūrai tas ilgst 18 stundas un 45 minūtes.

Pirmie trīs lidojumi no Singapūras uz Ņujorku izmantoja tā saucamo Klusā okeāna ziemeļu maršrutu (NOPAC).

Foto: Flightradar24

Šajā gada laikā šis maršruts ļauj reisam “SQ22” izmantot savā labā vējus pie Japānas krastiem, kā arī vējus virs Aļaskas un Kanādas. Tādā veidā reiss no Singapūras uz Ņujorku ilgst 18 stundas un 25 minūtes, tomēr trīs pirmo lidojumu vidējais ilgums bija 17 stundas un 18 minūtes.

Polārais pret transatlantisko reisu

Pirmais atgriešanās Singapūrā reiss izmantoja polāro maršrutu, izlidojot no Ņujorkas un reisa laikā novirzoties uz ziemeļiem par 87 grādiem. Reiss “SQ21” līdz Singapūrai tika 17 stundu un 34 minūšu laikā, tātad 1 stundu un 15 minūtes ātrāk nekā bija paredzēts.

Kamēr otrais “SQ22” reiss arī izvēlējās NOPAC maršrutu, 14. oktobra “SQ21” reiss savā labā izmantoja spēcīgās gaisa straumes virs Atlantijas okeāna un no Ņujorkas uz Singapūru devās austrumu virzienā. Šāda veida maršruts lidojuma laiku saīsināja par 3 minūtēm, bet distanci pagarināja par 945 kilometriem.

Kopējais abu virzienu reisu vidējais ilgums līdz šim ir 17 stundas un 32 minūtes.

Cik liels ir nolidotais attālums?

Īsākais attālums starp Ņujorku un Singapūru ir 15345 kilometru garš un šķērso Ziemeļpolu. Savos pirmajos trīs lidojumos no Singapūras uz Ņujorku vidēji tika mēroti 16587 kilometri. Savukārt pirmajos divos “SQ21” reisos vidēji tika mēroti 16312 kilometri.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu