Astoņos mēnešos bērnu rehabilitācijai saziedo 112 000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Bērnu rehabilitācijas centra "Poga" un mazumtirdzniecības tīkla "Maxima Latvija" kopīgi organizētajā labdarības akcijā, kuras mērķis ir palīdzēt uzlabot bērnu rehabilitācijas nozari Latvijā, laika periodā no šī gada janvāra līdz septembrim ir saziedoti 112 709 eiro, informēja labdarības fonda "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Iedzīvotāji visā Latvijā saziedoja 69 650 eiro, savukārt produktu akcijas laikā, kas norisinājās "Maxima" veikalos visā Latvijā, tika savākti vēl papildu 42 767 eiro.

Pateicoties saziedotajiem līdzekļiem, bijusi iespēja nodrošināt 459 audiologopēda nodarbības bērniem ar runas traucējumiem, 814 muguras masāžas kursus 84 smagi slimu bērnu vecākiem, 391 "Daktera Pogas" neirologa konsultācijas, 350 "Motomed" nodarbības, kā arī deviņiem mazuļiem nodrošināts agrīnās rehabilitācijas kurss "Podziņa".

Tāpat 36 bērni saņēmuši speciālista novērtējumu, 46 pacientiem nodrošināts smadzeņu stimulizācijas kurss, 55 bērni saņēmuši masāžas kursus un 79 bērni apmeklējuši uztura speciālista konsultācijas.

Ar ziedojumu palīdzību "Poga" speciālistiem bijusi iespēja papildināt savas zināšanas tālākizglītības kursos, savukārt pats rehabilitācijas centrs iekārtojis vairākas centra telpas, kā, piemēram, rotaļas zonu bērniem, virtuvi apmeklētāju ģimenēm, garderobi pacientiem, trenažieru zāli, kā arī vecāku labsajūtas kabinetu. Tāpat arī ir iegādāts papildus aprīkojums ergoterapeita un audiologopēda kabinetiem.

Labdarības fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta norādīja, ka 2019.gadā centrs ir ticis pie jaunām mājām, kā rezultātā tas var piedāvāt plašāku pakalpojumu klāstu. Viņa uzsvēra, ka tas nebūtu iespējams bez "Maxima Latvija" klientu un piegādātāju atbalsta.

"Jau trešo gadu kopā ar bērnu rehabilitācijas centru "Poga" realizējam šo labdarības projektu un ir paveikts patiešām daudz! Atbalstu bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenēm sniegt nebūtu iespējams bez ciešas sadarbības ar uzņēmumiem un mūsu pircējiem - tas ir ļoti būtisks ieguldījums bērnu veselībā no mums visiem," norādīja "Maxima Latvija" komercdirektors Viktors Troicins.

Laika periodā no šī gada janvāra līdz septembrim bērniem ar kustību traucējumiem "Maxima Latvija" veikalos saziedoti pircēji 27 256 eiro Rīgā, 5070 eiro Liepājā, 4476 eiro Daugavpilī, 4211 eiro Jelgavā un 1775 eiro Jūrmalā. Savukārt reģionos tika saziedoti 1727 eiro Rēzeknē, 1724 eiro Jēkabpilī, 1574 eiro Ogrē un 1353 eiro Bauskā, kā arī 1191 eiro Tukumā.

Kā jau iepriekš minēts, ziedot bērnu ar kustību traucējumiem atbalstam iespējams labdarības fonda "Ziedot.lv" mājaslapā vai arī zvanot pa labdarības tālruni 90 067 007. Ziedot iespējams arī visos "Maxima Latvija" veikalos - ziedojumu kastītes pie kasēm.

Ziedojumus administrē labdarības fonds "Ziedot.lv" un tie tiek izlietoti rehabilitācijas procedūru nodrošināšanai bērniem ar kustību traucējumiem, inovāciju ieviešanā, kā arī speciālistu izglītošanā rehabilitācijas centrā "Poga".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu