Māsu asociācija atbalsta mediķu arodbiedrības ierosinājumu par Saeimas atlaišanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mediķu protesta akcija "Viena diena bez medicīnas personāla"
Foto: Mediķu protesta akcija "Viena diena bez medicīnas personāla" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Māsu asociācija atbalsta mediķu arodbiedrības ieceri rosināt Saeimas atlaišanu, kuru rīt veselības aprūpes darbinieku protesta laikā plānots oficiāli pieteikt Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Latvijas Māsu asociācijas viceprezidente Ilze Ortveina šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmā" tieši neatbildēja uz jautājumu, vai asociācija atbalsta Saeimas atlaišanu, tomēr pauda viedokli, ka parlamentā esot sapulcējušies cilvēki, kuriem neesot pietiekamas kompetences lemt stratēģiski un valstiski atbildīgi.

Pašlaik jau noris divu mazpazīstamu politisko spēku sāktā parakstu vākšana par Saeimas atbrīvošanas rosināšanu, kurā līdz trešdienas rītam ir savākti aptuveni 39 000 parakstu.

Tomēr Māsu asociācija nepievienojas mediķu arodbiedrības nostājai prasīt veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) demisiju. Pēc Ortveinas vārdiem, ministres darbs esot tikai sākuma posmā, attiecīgi to esot grūti vērtēt, jo vēl nav rezultātu.

Savukārt Viņķeles piedāvāto naudas sadales mehānismu mediķu algas palielināšanai, kas paredz rezidentiem un mazāk atalgotajiem lielāku algas pielikumu, Ortveina nodēvēja par zināma veida kukuļdošanu, lai apklusinātu atsevišķas mediķu grupas, taču šajā jomā organizācijas esot vienotas un uzskatot, ka pielikumam visiem jābūt vienādam.

Ortveina apgalvoja, ka mediķu protesti neesot tikai par atalgojumu, bet par veselības aprūpes finansēšanu kopumā. Mediķu organizācijas protestējot nākotnes vārdā, lai jaunie cilvēki būtu ieinteresēti mācīties un strādāt medicīnas nozarē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu