Lietu par Muižnieka strīdu ar valdību tiesa pēc būtības sāks izskatīt janvāra vidū (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Indriķis Muižnieks
Indriķis Muižnieks Foto: Evija Trifanova/LETA

Lietu, kurā līdzšinējais Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks lūdz tiesai atcelt Ministru kabineta rīkojumu par viņa neapstiprināšanu LU rektora amatā, Administratīvā rajona tiesa pēc būtības sāks izskatīt janvāra vidū.

Kā pavēstīja tiesā, sēde paredzēta 16.janvārī plkst.11.

Jau ziņots, ka 26.augustā LU vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar pieteikumu pret valsti, lūdzot tiesu uzlikt par pienākumu Ministru kabinetam izdot labvēlīgu administratīvo aktu - apstiprināt Muižnieku par LU rektoru. Savukārt 30.augustā par LU rektora pienākumu izpildītāju kļuva Straube, kurš vēlāk paziņoja, ka neuzturēs LU tiesvedību pret valdību Muižnieka jautājumā.

28.augustā arī pats Muižnieks kā fiziska persona vērsās tiesā, apstrīdot viņam nelabvēlīgo valdības lēmumu un lūdza noteikt pagaidu liegumu jauna rektora ievēlēšanai. 30.septembrī tiesa apturēja Muižniekam nelabvēlīgo lēmumu, ar kuru viņš netika apstiprināts LU rektora amatā. Tādējādi Straube zaudēja rektora vietas izpildītāja statusu un par rektora pienākumu izpildītāju tika atzīts Muižnieks. 

Šis tiesas lēmums nozīmē, ka līdz brīdim, kad lieta tiks izskatīta pēc būtības, jūnijā notikušās rektora vēlēšanas ir uzskatāmas par leģitīmām. Tiesa pirmšķietami secināja, ka daļa no rīkojumā norādītajiem pārkāpumiem nav konstatējami, savukārt daļai nav tiesiskas nozīmes, jo tie nav tieši saistīti ar rektora ievēlēšanu vai ir nebūtiski. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu