Bordāns: Tiesu darbinieku mēnešalgu celšana arī 2021.gadā būs prioritāte (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns Foto: Edijs Pālens/LETA

Tiesu darbinieku mēnešalgu celšana arī 2021.gadā būs Tieslietu ministrijas prioritāte, tiesu darbiniekiem apliecinājis tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Kā informēja ministra pārstāvis Andris Vitenburgs, šonedēļ Bordāns tikās ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrības vadību, lai apspriestu tiesu darbinieku atalgojuma reformu.

Pēc Vitenburga paustā, abas puses bijušas vienisprātis, cik svarīgi ir apzināties augsti kvalificētu darbinieku lomu efektīva tiesu darba nodrošināšanā un viņu kompetencei atbilstošas darba samaksas nozīmi.

Tāpat tika apspriesti citi pasākumi, lai nodrošinātu tiesu darbinieku profesionalitāti un mazinātu viņu mainību, tostarp stiprinot tiesneša palīga statusu atbilstoši gan kvalifikācijai, gan kompetencei un atbildībai.

Ministrija atgādināja, ka, sākot tiesu darbinieku atalgojuma palielināšanu 2017.gadā, tika nolemts to veikt pakāpeniski trīs gadu laikā. Tomēr budžeta līdzekļi tika piešķirti tikai 2017.gadā, atalgojumu palielinot līdz 75% no atbilstošās amatu grupas noteiktā maksimālā apmēra.

Tāpēc Tieslietu ministrija sava resora budžeta izvērtēšanas rezultātā veica finansējuma pārdali, kā rezultātā tiesu darbinieku atlīdzības palielināšanai novirzīti 2,45 miljoni eiro, kas nākamgad ļaus sasniegt 85% no likumā attiecīgajai mēnešalgu grupai noteiktā maksimālā apmēra.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu