Asinsdonoru centrs īpaši aicina ziedot asinis pirmssvētku laikā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai spētu nodrošināt slimnīcu pieprasījumu pēc asins komponentiem Ziemassvētku brīvdienu laikā un Jaunā gada sākumā, Valsts asinsdonoru centrs aicina donorus decembrī un janvārī atvēlēt laiku asins ziedošanai.

“Sezonalitāte novērojama arī mūsu darbā. Visi gaida svētkus, dodas atvaļinājumos, bet diemžēl pacienti atvaļinājumā nedodas, nelaime var gadīties katru brīdi. Aicinām decembrī izdarīt šo sirdsdarbu un padomāt par tiem, kam brīvdienās varētu būt vajadzīgas asins, “ šorīt LTV raidījumā “Rīta Panorāma” skaidroja VADC direktore Egita Pole.

Decembrī VADC dosies 39 izbraukumos. Pirmssvētku sestdienā, 21. decembrī, plānots īpašs izbraukums uz Modes un izklaides centru “Rīga Plaza”, kur donoriem būs iespēja apvienot svētku iepirkšanos ar iespēju šajos Ziemassvētkos kādam dāvāt dzīvību. Savukārt pirmdien, 23. decembrī, VADC specializētais autobuss atradīsies pie tirdzniecības centra “Domina Shopping”.

Šodien, 2. decembrī, VADC dosies telpu izbraukumā uz Baltinavas novada domi, Kārsavas ielā 16, Baltinavā, un Kuldīgu, Pilsētas laukumā 4., savukārt specializētais autobuss atradīsies pie Dailes teātra, Brīvības ielā 75.

Statistiski ik gadu decembris un janvāris ir grūtākie mēneši – slimnīcu pieprasījums pēc asins komponentiem paliek nemainīgs, bet donoru skaits samazinās. Asins krājumu ir grūti piepildīt arī tāpēc, ka pēc garākiem un tālākiem ceļojumiem uz eksotiskām valstīm pastāv asins ziedošanas ierobežojums. Dažkārt donori ieplāno ziedot asinis pēc ceļojuma, bet diemžēl ne visos gadījumos tas ir iespējams. Tāpat ziemas periodā palielinās to donoru skaits, kas saņem īslaicīgu atteikumu veselības stāvokļa dēļ.

Informācija par tuvākajiem izbraukumiem un patstāvīgajām ziedošanas vietām atrodama VADC mājaslapas www.donors.lv sadaļā “Izbraukumi un ziedošanas vietas”.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu