Lietuva pēta informāciju par dāņu celtnieku uzbrukumu lietuviešu kolēģiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Celtnieki. Ilustratīvs attēls
Celtnieki. Ilustratīvs attēls Foto: Inga Kundziņa / LETA

Lietuvas vēstniecība cenšas noskaidrot informāciju par incidentu kādā Kopenhāgenas būvlaukumā, kur saskaņā ar mediju ziņām protestējoši dāņu celtnieki uzbrukuši lietuviešu kolēģiem.

Dānijas laikraksts "Ekstrabladet" vēstīja, ka vairāki simti dāņu celtnieku, kas vienā no Kopenhāgenas rajoniem rīkojuši protesta akciju pret neapmierinošiem darba apstākļiem, galu galā uzbrukuši lietuviešu strādniekiem, kuri mēģinājuši paslēpties automašīnā, bet protestētāji tai uzgāzuši sastatnes.

Kā aģentūrai BNS sacījis Lietuvas vēstniecības Dānijā padomnieks Vaidots Karvelis, arī vēstniecībai šī informācija zināma tikai no plašsaziņas līdzekļiem.

"Uz vēstniecību neviens nav zvanījis - nedz paši lietuvieši, nedz Dānijas policija vai citas institūcijas," sacījis diplomāts.

"Mums ir savi kanāli arodbiedrībās, mēs cenšamies iegūt vairāk informācijas. Nav viegli izdarīt secinājumus, ja informācija nenāk no pirmavotiem," viņš piebildis, aicinot iespējamos cietušos vērsties vēstniecībā.

"Tādus gadījumus mēs neatstājam bez ievērības, mums rūp savi tautieši, bet viņi paši ne vienmēr zina, kurp doties, vai arī viņiem ir citi apsvērumi," izteicies Karvelis.

Kā tikmēr norādījis Dānijas arodorganizācijas "3F" sekretārs Rasmuss Kreicmans, minētās protesta akcijas dalībnieki pauduši neapmierinātību ar būvuzņēmējiem.

“Šeit strādā lietuvieši, kuriem maksā mazāk nekā varētu, dažkārt arī aploksnēs. Turklāt viņi strādā ilgāk nekā atļauts," viņš stāstījis.

Pēc Lietuvas vēstniecības datiem, Dānijā dzīvo aptuveni 20 tūkstoši lietuviešu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu