Laikraksts: Krievija plāno nākamgad Kaļiņingradā izvietot motorizēto divīziju (14)

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievija plāno nākamgad izvietot motorizēto divīziju Kaļiņingradas apgabalā, kas robežojas ar Poliju un Lietuvu, ziņo Krievijas valdības laikraksts "Rossijskaja Gazeta".

Laikrakstā teikts, ka militārās divīzijas izvietošanas iemesls ir NATO spēku pastiprināšana reģionā.

"Lai gan Krievija ir vairākkārt apgalvojusi, ka nekad nav gatavojusi plānus uzbrukt saviem kaimiņiem, NATO spēku koncentrācija reģionā raisa bažas. Lai pārvarētu šo situāciju, nolemts stiprināt Kaļiņingradas apgabala aizsardzību," vēsta "Rossijskaja Gazeta".

Laikrakstā nav publicēta detalizētāka informācija par plānoto militārās divīzijas izvietošanu, bet norādīts, ka divīzijas ierašanās ļaus aizsargāt reģionu no uzbrukuma pa sauszemi.

ASV prezidents Donalds Tramps un Polijas prezidents Andžejs Duda septembrī parakstīja vienošanos par sadarbību aizsardzības jomā, tostarp paredzot palielināt ASV militāro klātbūtni Polijā par aptuveni 1000 vīru. 

Abas valstis solīja turpināt stiprināt stratēģiskās attiecības, lai sekmētu drošību un NATO.

Ņemot vērā izmaiņas starptautiskās drošības vidē pēc Krievijas īstenotās Krimas aneksijas, NATO samitā Varšavā 2016.gada jūlijā tika apstiprināta vienošanās par sabiedroto spēku klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā NATO paplašinātās klātbūtnes ietvaros.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu