Miruša vaļa vēderā atrod 100 kilogramu smagu atkritumu kamolu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valis
Valis Foto: pixabay.com

Zinātnieki pauduši pastiprinātas bažas par piesārņojumu okeānā pēc tam, kad Skotijas pludmalē pagājušajā nedēļā tika atrasts miris kašalots, kura vēderā atradās 100 kilogrami cilvēka radītu atkritumu. To skaitā arī virve, zvejas tīkla fragmenti un daudzi plastmasas atkritumi.

22 tonnas smagais valis tika atrasts Skotijas ziemeļrietumu piekrastē. Pēc tam organizācija, kas nodarbojas ar krastā izskalotiem vaļiem, veica kašalota sekciju.

“Brīdī, kad mēs pie vaļa nonācām, tas bija miris jau 48 stundas. Lielākā daļa vaļa iekšu izsprāga ārā, kad mēs iegrūdām tā sānā nazi. Tāda izmēra dzīvnieki ir tik labi izolēti, ka pat aukstā laikā neatdziest un no iekšpuses sāk pūt ļoti ātri,” rakstīts organizācijas Facebook kontā.

Foto: Scottish Marine Animal Stranding Scheme

Līdz ar iekšām vaļa vēderā pētnieki atrada aptuveni 100 kilogramus dažādu cilvēka darbības rezultātā radušos atkritumu. To vidū bija, piemēram, tīkla lēvers, virve, plastmasas glāzītes, cimdi un visdažādākais iepakojums. Visi atkritumi vaļa vēderā bija savēlušies milzu kamolā.

“Tas bija ļoti skumji un parāda jūras piesārņojuma problēmas patieso lielumu,” izdevumam “BBC” komentēja pētnieks Dens Perijs.

Tiesa, pētnieki neatrada pierādījumus par to, ka tieši atkritumu kamols lika valim mesties krastā.

“Pašlaik mēs cenšamies noskaidrot, kā valis varēja nonākt šādā situācijā,” piebilda Perijs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu