Tramps, "Brexit", Sīrija, Vidusjūra. Aizvadītā desmitgade fotogrāfijās (2)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Šomēnes noslēdzas ne vien gads, bet arī vesela desmitgade. Aģentūra "Reuters" sarūpējusi spilgtākos kadrus no 2010-ajiem.

Kā mums paliks atmiņā šī desmitgade? Vai tas ieies vēsturē kā "Brexit", Donalda Trampa un sociālo tīklu ēnas puses apzināšanās laikmets, vai tomēr atcerēsimies to kā zaļās domāšanas, sieviešu tiesību un aktīvisma uzplaukuma ēru?

Varbūt šīs desmitgades vadmotīvs ir cīņa ar globālās finanšu krīzes sekām?

Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS

Dažādos apkopojumos par aizvadīto desmitgadi pasaulē likti dažādi uzsvari. Piemēram, portāls "History" pie svarīgākajiem politiskajiem notikumiem ierindo protesta kustības "Occupy Wall Street" un "Black Lives Matter", 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanas, "Brexit" un impīčmenta izmeklēšanu pret Trampu. Tāpat šajā desmitgadē pasaule pieredzējusi spēcīgo zemestrīci Haiti, postošas viesuļvētras, terorismu Rietumu pasaulē un masu apšaudes ASV. Sociāli svarīgākie notikumi bijusi LGBT tiesību nostiprināšanās daudzviet pasaulē, paaudžu maiņa britu karaļnamā, kā arī #MeToo izraisītā revolūcija sieviešu tiesību jautājumos.

Tikmēr aģentūra "Reuters" savā vizuālajā apkopojumā aktualizējusi nozīmīgus cilvēktiesību jautājumus, piemēram, badu Jemenā, civiliedzīvotāju likteni konfliktā Sīrijā un migrācijas krīzi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu