ANO: nākamgad humāno palīdzību vajadzēs 168 miljoniem cilvēku (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Malāvijā bērni nes maisus ar graudiem pārtikai.
Malāvijā bērni nes maisus ar graudiem pārtikai. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP

Rekordlielam cilvēku skaitam - 168 miljoniem jeb vienam no 45 - 2020.gadā būs vajadzīga humānā palīdzība, teikts trešdien izplatītajā ANO ziņojumā.

Cilvēku skaits, kas atrodas uz izdzīvošanas robežas, pagājušajā gada laikā palielinājies par 22 miljoniem vardarbīgu un ilgstošu konfliktu dēļ, ar klimata izmaiņām saistītu ekstremālu laika apstākļu un ekonomiskās nestabilitātes dēļ, norāda ANO.

Ikgadējā ziņojumu par globālo situāciju humānās palīdzības jomā ANO un tās partnerorganizācijas nevalstiskajā sektorā norāda, ka tās cer nākamgad palīdzēt 109 miljoniem vismazāk aizsargāto cilvēku 55 valstīs, un ka tam nepieciešams 29 miljardu dolāru liels finansējums.

"Šodien mēs esam izklāstījuši plānu, lai palīdzētu tiem, kam tas ir nepieciešams visvārāk," Ženēvā prezentējot ziņojumu, norādīja ANO ārkārtas palīdzības koordinators Marks Loukoks. "Bet tas darbosies vienīgi tad, ja visi turpinās pildīt savu darba daļu."

Pasaulē vissmagākā humānā krīze ir kara plosītajā Jemenā, bet vajadzības joprojām ir "ārkārtīgi lielas" arī Sīrijā, Kongo Demokrātiskajā Republikā, Somālijā, Dienvidsudānā un Sudānā, teikts ziņojumā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu