Sarāvās džemperis? Idejas apģērbu atjaunošanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ziema ir laiks, kad vilnas zeķes, šalles, cepures un džemperi ir pieprasītākie apģērbi, kas tiek vilkti samērā bieži, taču, pienākot veļas dienai, var gadīties šīs mīļās drēbes sabojāt. Var uzskatīt, ka sarāvies apģērbs ir neglābjams, tomēr pastāv daži triki, kas var glābt sarāvušos džemperi vai kādu citu apģērbu.  

Saraušanās riskam visbiežāk ir pakļauti tieši dzīvnieku izcelsmes audumi, piemēram, zīds vai vilna, kā arī daži augu izcelsmes tekstili - kokvilna un lins. Principā - jo vairāk audums spēj absorbēt mitrumu, jo lielāka iespēja, ka tas sarausies karstuma vai kādas ķīmiskas vielas ietekmē. Tāpat saraušanās riskam īpaši ir pakļauti audumi, kurus veido brīvi pavedieni. Taču dzīvē gadās visādi - varbūt neuzmanības dēļ kāds cimds vai cits apģērbs iemaldījies pie cita tipa veļas vai gadījās nepareizi uzstādīt veļasmašīnas režīmu un nu šī iecienītā drēbe ir sarāvusies. Par laimi, ir dažas metodes, kā šo problēmu atrisināt. 

1. metode - auduma "masāža"

Iemērc apģērbu vieglā ziepjūdenī un ar vieglām kustībām "masē" audumu, līdz tas kļūst vaļīgāks. Audumu viegli pastiep vai paplet, ja tie ir cimdi vai zeķes. Izskalo apģērbu, bet to nekādā gadījumā neizžmiedz. Pēc izžūšanas drēbe atgūs iepriekšējo izmēru. 

2. metode kokvilnas izstrādājumu glābšanai

Siltā ūdens bļodā izšķīdini trīs ēdamkarotes matu kondicioniera, bet pēc tam uz piecām minūtēm iemērc sarāvušos apģērbu. Pēcāk izskalo apģērbu un to viegli pastaipi vai paplet uz gludas virsmas, piemēram, galda, līdz mirklim, kad tas ir atguvis iepriekšējo izmēru. Lai tas saglabātu formu, saliec uz tā burciņas, konservu bundžas, māla podus vai kādus citus smagākus priekšmetus, lai noturētu apģērbu vēlamajā izmērā līdz izžūšanai. 

3. metode, ja džinsi kļuvuši šaurāki

Ja svarā neesi pieņēmies, bet džinsi pēc žāvētāja darbošanās vairs neder, uzpūt sausiem džinsiem šaurajās vietās ūdeni un viegli šo vietu pastiep dažādos virzienos. Šādi atšķetināsi cieši piekļautās šķiedras un pēc izžūšanas džinsi atkal derēs.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu