Ziemeļkoreja draud atsākt Trampa apsaukāšanu, ja viņš turpināšot būt provokatīvs (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV un Ziemeļkorejas līderi tikšanās laikā.
ASV un Ziemeļkorejas līderi tikšanās laikā. Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS

Ziemeļkoreja ceturtdien brīdināja, ka tā atsāks ASV prezidenta Donalda Trampa saukšanu par ''prātu izkūkojušu veci" un citos nievājošos vārdos, ja viņš turpinās lietot provokatīvus izteicienus, tostarp dēvējot Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu par "raķešu vīriņu".

Ziemeļkorejas ārlietu ministra pirmā vietniece Čo Sonhuja izteica šo brīdinājumu valsts medijos dažas dienas pēc tam, kad Tramps runāja par iespējamu militāru darbību pret Phenjanu un atsāka "raķešu vīriņa" iesaukas lietošanu, runājot par Kimu Čenunu.

Ziemeļkoreja pēdējos mēnešos ir devusi mājienus, ka tā atcels kodolizmēģinājumu un liela darbības rādiusa raķešu izmēģinājumu moratoriju, ja Trampa administrācija pirms gada beigām neizrādīs būtiskas piekāpšanās kodoldiplomātijā.

Čo sacīja, ka Trampa izteikumi "izprovocēja mūsu tautas naida viļņus pret ASV", jo tajos nav izrādīta "nekāda pieklājība, runājot par [Ziemeļkorejas] augstāko vadību".

Viņa teica, ka Phenjana atbildēs ar skarbu valodu, ja Tramps atkal lietos līdzīgas frāzes un parādīs, ka viņš tīši provocē Ziemeļkoreju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu