Divu sirmgalvju mīklainās nāves apstākļus pansionātā "Lauciene" šķetina arī policija (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Viena gada laikā apšaubāmos apstākļos dzīvību zaudējušas divas Talsu novada pansionāta "Lauciene" iemītnieces.  Lietas apstākļus skaidro gan atbildīgie dienesti, tostarp Veselības inspekcija, gan Valsts policija, vēsta Panorāma. 

Šī gada aprīlī netālu no pansionāta esošā ūdenskrātuvē atrasta noslīkusi viena kliente, bet jūnija izskaņā dzīvību zaudējusi vēl kāda sieviete, kura mirusi, iespējams, no bada.

Jāpiezīmē, ka dažādu pārkāpumu dēļ pansionāts "Lauciene" atbildīgo dienestu redzeslokā iepriekš nonācis vairākkārt, piemēram, janvārī tapa zināms, ka viena no pansionāta iemītniecēm ilgstoši gulējusi savās fekālijās.

Kā "Panorāmai" pastāstīja pansionāta "Lauciene" direktora amata pienākumu izpildītāja Ilze Rūsiņa, notikušā apstākļus par, iespējams, bada nāvē mirušo iemītnieci vēl skaidrojot, bet to, kas īsti noticis ar noslīkušo sievieti, visticamāk, neuzzinās nekad.

"Tika uzsākts kriminālprocess, kā pie visiem nāves gadījumiem, bet kriminālprocess tika izbeigts. To jau zina tikai šis cilvēks, vai tas bija… nu man nav īsti komentāru par to, kas tas bija. Mums nav izstrādāts iekšējais mehānisms, kā mēs veicam uzraudzību šādiem klientiem," klāstīja Rūsiņa.

Stingrākas pārbaudes šajā pansionātā patlaban veic vairākas iestādes, tostarp Veselības inspekcija, kā arī Valsts policija – tā veic resorisko pārbaudi un pagaidām plašākus komentārus nesniedz.

Pašvaldība cer, ka iestāde varēs turpināt strādāt, bet Labklājības ministrijas rokās ir lēmums – vai dot ieteikumus pakalpojumu kvalitātes uzlabošana vai tomēr iestādi sodīt un izslēgt no sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistra. Galīgo lēmumu ministrija sola pieņemt pirmdien, 16. decembrī.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu