Mežāzis - vegāniskais brokastu burito

dominējošā garša - savelkoša
CopyLinkedIn Draugiem X

Rīsiem:

  • 150 g balto rīsu, noskaloti
  • 360 ml ūdens
  • ¼ tējkarotes jūras sāls
  • 15 g svaiga koriandra

Kartupeļiem un sīpoliem:

  • 4 mazi sarkanie kartupeļi
  • ½ sarkanais sīpols
  • 1-2 ēdamkarotes vegānā sviesta (vai 15-30 ml augu eļļas)
  • ¼ tējkarotes sāls
  • ¼ tējkarotes piparu
  • ½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera

Melnajām pupiņām:

  • 185 g vārītu melno pupiņu
  • ¼  tējkarotes ķimeņu
  • ¼ tējkarotes ķiploku pulvera
  • ¼ tējkarotes čili pulvera

Avokado mērcei:

  • ¼ avokado
  • 2 ēdamkarotes laima sulas
  • 90 g sarkanā kāposta, zaļā kāposta vai redīsu
  • 1 čili pipars
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa melno piparu

Pasniegšanai:

  • 2 lielas vegāno miltu tortiljas
  • ½ avokado
  • 1 tējkarote Sriračas mērces
Foto: AMALIJA.LV

Katlā ielej ūdeni, tad liek noskalotus rīsus un sāli. Kad ūdens sāk vārīties, samazina temperatūru uz zemu, liek vāku un vāra 15-20 minūtes, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. Noņem no plīts.

Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos, sīpolus sagriež gredzenos. Uzkarsē pannu, liek vegānisko sviestu vai olīveļļu. Kartupeļus liek vienā pannas pusē, sīpolus - otrā. Pārber ar sāli un pipariem. Apcep no katras puses 4-5 minūtes, kamēr tie kļūst zeltaini brūni.

Pupiņas liek pannā vidējā temperatūrā. Pārkaisa ar ķimenēm, ķiploku pulveri un čili pulveri. Pacep nedaudz un atstāj uz siltas virsmas.

Lai pagatavotu avokado mērci, sajauc avokado ar laima sulu. Pievieno sagrieztus kāpostus vai redīsus, čili piparu (bez sēkliņām). Pieber šķipsniņu sāls un melno piparu, kārtīgi samaisa.

Vārītiem rīsiem pievieno laima sulu un smalki sagrieztu svaigu koriandru. Sajauc ar dakšu visu kopā.

Lai tortiljas kļūtu mīkstākas, ietin tās mitrā dvielī un liek mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm vai 180 grādus karstā cepeškrāsnī uz 1-2 minūtēm.

Uz tortijām liek visu sagatavoto jebkādā secībā. Papildina ar avokado gabaliņiem un salsas mērci. Sarullē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu