Zivs - saldie granolas batoniņi ar mandeļu sviestu

CopyLinkedIn Draugiem X
  • 135 g auzu pārslu
  • 85 g mandeļu, valriekstu vai pekanriekstu
  • 220 g dateļu bez kauliņiem
  • 60 ml kļavu sīrupa
  • 65 g krēmīga sālīta mandeļu sviesta (var arī zemesriekstu sviestu)
  • 45 g kaltētu zemeņu (var lietot arī mellenes, ķiršus vai citas ogas un augļus)
Foto: AMALIJA.LV

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Auzu pārslas un smalcinātas mandeles (vai citus riekstus) liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 11-13 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Ņem ārā un liek malā atdzesēties.

Dateles blendē blenderī apmēram 1 minūti, līdz masa ir sasmalcināta, bet ar nelieliem gabaliņiem.

Apceptās mandeles un auzu pārslas bļodā sajauc ar blendētajām datelēm.

Mandeļu sviestu un kļavu sīrupu liek mazā katliņā un karsē augstā temperatūrā apmēram 2-3 minūtes. Pārlej pāri sagatavotajai masai. Visu kārtīgi sajauc ar karoti vai rokām.

Pievieno smalki sagrieztas zemenes (vai citas ogas) un samaisa.

Mīklu liek seklā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru vai pārtikas plēvi. Mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi vai cepamo papīru un ar kādu smagumu nospiež to. Liek saldētavā uz 15-20 minūtēm. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu