Skip to footer
Šodienas redaktors:
Jānis Tereško
Iesūti ziņu!

Vērsis - taizemiešu nūdeles

dominējošā garša - skābā
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
  • 140 g tofu
  • 1 ēdamkarote kukurūzas miltu
  • 4 ēdamkarotes dārzeņu eļļas
  • 200 g rīsu nūdeļu
  • ½ sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 svaigs čili pipars
  • 1 burkāns
  • Ūdens
  • 100 g pupiņu dīgstu
  • 3 laimi
  • 4 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 lociņi
  • 2 ēdamkarotes nesālītu zemesriekstu
  • 1 tējkarote čili pārslu

Mērcei

1 ēdamkarote palmu cukura

2 ēdamkarotes tamarinda pastas

1 ēdamkarote čili mērces

Katliņā uzvāra ūdeni. Rīsu nūdeles liek bļodā, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz apmēram 3 minūtēm, līdz tās kļūst mīkstas, bet ne izvārītas.

Bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas.

Sagriež tofu 1 cm kubiņos.

Liek vokpannu uz plīts, augstā temperatūrā uzkarsē 2 ēdamkarotes eļļas. Liek tofu un samazina temperatūru uz vidēju. Maisa uzmanīgi, lai tofu saglabā formu, līdz tas kļūst viegli brūns. Pārliek uz šķīvja.

Raksta foto

Nomizo un smalki sakapā sīpolu un ķiploku. Čili piparam izņem sēklas un smalki sagriež. Burkānu nomizo un sagriež.

Vokpannu liek uz plīts, augstā temperatūrā uzkarsē 2 ēdamkarotes eļļas. Sīpolus, ķiplokus un čili cep apmēram 2 minūtes, nepārtraukti maisot. Liek klāt burkānu un turpina cept vēl 1-2 minūtes. Pievieno nūdeles, nedaudz ūdens, sagatavoto mērci. Cep, līdz dārzeņi ir mīksti.

Tofu kopā ar pupiņu dīgstiem liek vokpannā. Izspiež sulu no ½ laima. Pievieno sojas mērci. Pacep, līdz viss labi sajaucies. Pēc garšas papildus var pievienot sojas vai čili mērci.

Lociņus sagriež, zemesriekstu sasmalcina, laimus sagriež daiviņās.

Gatavās nūdeles servē bļodās, pārkaisa ar lociņiem, zemesriekstiem, laima daiviņām un čili pārslām.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu