Argentīnā pie pieczvaigžņu viesnīcas nošauts tūrists

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pieczvaigžņu viesnīcas ārpusē Buenosairesā nošauts britu tūrists, bet viņa padēls savainots, vēsta raidorganizācija BBC. Domājams, ka notikušais saistīts ar laupīšanas mēģinājumu.

Medijos upuris identificēts kā 50 gadus vecais Metjū Gibards, uzņēmējs no Northemptonšīras, savukārt cietušais - kā 28 gadus vecais Stefans Zouns.

Abi vīrieši pēc uzbrukuma tika nogādāti slimnīcā.

Vietējie mediji ziņo, ka saistībā ar notikušo aizturēti četri cilvēki.

Foto: AFP/SCANPIX

Novērošanas kameru ierakstos fiksēts, kā divi vīrieši viesnīcas "Faena Art Hotel" priekšā izkāpj no balta busiņa. Viesnīca atrodas Buenosairesas ekskluzīvajā Puertomadero rajonā, ko iecienījuši tūristi.

Sestdien ap plkst.11.00 viņiem klāt piebrauc vismaz divi vīrieši uz motocikla, kam šķietami seko vēl viens spēkrats.

Briti cīnās ar vīriešiem, kuri mēģina atņemt viņu bagāžu. Cīkstēšanās ilgst apmēram 40 sekundes, pēc tam aizdomās turamie aizbēg no notikuma vietas.

Policija cenšas noskaidrot, vai abi briti kļuva par nejauša uzbrukuma upuriem, vai arī noziedznieki viņiem sekoja jau no lidostas, ziņo laikraksts "Clarin". Tajā arī apgalvots, ka klāt bija 50 gadus vecā vīrieša māte un sieva, kā arī 28 gadus vecā vīrieša sieva un brālis.

Argentīnas jaunievēlētais prezidents Alberto Fernandess, kura rezidence atrodas netālu no viesnīcas, izteicies par traģisko gadījumu. "Mums jābūt stipriem," viņš sacīja. "Mēs nedrīkstam ar šādiem notikumiem samierināties. Mums jāatrod atbildīgie un jāliek viņiem maksāt pēc tiesas un taisnības."

Buenosairesa lielākoties ir droša, taču bijuši vairāki gadījumi, kad tūristiem uzbrukuši noziedznieki uz motocikliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu