Džonsona valdība apņēmusies "Brexit" sākt pirms Ziemassvētkiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: Reuters/ScanPix

Borisa Džonsona vadītā Lielbritānijas valdība likumprojektu, kas ļaus īstenot "Brexit" līdz 31.janvārim, plāno parlamentam iesniegt piektdien, pirmdien paziņojis premjerministra preses sekretārs.

"Mēs plānojam procesu sākt pirms Ziemsvētkiem un to veikt atbilstoši konstitucionālajai kārtībai, konsultējoties ar [parlamenta apakšnama] spīkeru," žurnālistiem norādīja premjera pārstāvis.

Viņš ļāva noprast, ka likumprojekta iesniegšana varētu būt saistīta ar deputātu balsojumu, taču galu galā tas būšot atkarīgs no spīkera.

"Mēs iesniegsim likumprojektu, kas nodrošinās "Brexit" īstenošanu līdz janvāra beigām. Tas atspoguļos ar ES noslēgto vienošanos par mūsu izstāšanos," piebilda Džonsona preses sekretārs.

Ceturtdien notikušajās parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās, kuras Džonsons izsludināja nolūkā rast izeju no strupceļa, kādā bija nonācis "Brexit", premjers sev nodrošinājis pārliecinošu vairākumu.

Džonsona vadītā Konservatīvā partija ieguva 365 vietas, kas tai parlamenta apakšnamā dod 80 vietu vairākumu un ļauj premjeram cerēt, ka parlaments apstiprinās viņa panākto "Brexit" vienošanos un ka saskaņā ar solīto Lielbritānija pametīs ES līdz 31.janvārim.

Jau februārī paredzēts sākt sarunas par jauno tirdzniecības līgumu starp Lielbritāniju un ES, kuru Džonsons cer noslēgt jau līdz nākamā gada decembrim, kad beigsies pārejas periods pēc izstāšanās no bloka.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu