Putina ikgadējā preses konference: valstī viss ir kārtībā un uz Kamčatku aizbraukt nav dārgi (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien ikgadējā preses konferencē atbild lielākoties uz paša valdības kontrolēto mediju pārstāvju uzdotajiem “asajiem” un, visticamāk, jau iepriekš saskaņotajiem jautājumiem par notiekošo valstī un pasaulē.

Šogad uz masu mediju jautājumiem tiešajā ēterā Putins atbild jau 15. gadu.

Komentējot notiekošo valstī, Putins atskatījās vēsturē, atgādinot, ka Padomju Savienība bija superlielvalsts, tomēr arī šodien Krievijā viss esot kārtībā.

“12 jaunas stacijas, 45 lidlauki, divtik vairāk normatīviem atbilstošu valsts autoceļu. Īsumā – PSRS mantojums ir labs, bet arī šobrīd viss esot kārtībā, it īpaši lauksaimniecībā,” paziņoja Putins.

Preses konferencē Putins atbild uz dažādiem jautājumiem, piemēram, par atkritumu apsaimniekošanas krīzi vairākās Krievijas lielajās pilsētās, par Krievijas atstādināšanu no lielajiem sporta pasākumiem pieļauto dopinga pārkāpumu dēļ, kā arī par neseno tikšanos ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Tāpat Putins komentēja ASV prezidenta Donalda Trampa impīčmenta procesu. Konkrēts jautājums par šo lietu viņam uzdots netika, tomēr Krievijas prezidents norādīja, ka ar Trampa iespējamo atstādināšanu no amata vēl esot daudz neskaidrību.

Ukrainas medija “UNIAN” žurnālists preses konferencē Putinam uzdeva neierasti nopietnu jautājumu par to, kad Ukrainas Luhanskas un Doņeckas apgabalos tikšot izformētas okupācijas administrācijas.

Uz šo jautājumu Putins atbildēja, ka Austrumukrainā nekādu okupācijas administrāciju neesot, tāpat tur neesot arī nekāda Krievijas karaspēka vai Krievijas militārās tehnikas.

Daudz ierastāku jautājumu uzdeva žurnāliste no Kamčatkas – viņa interesējās, vai Putins sen nav bijis Kamčatkā tāpēc, ka biļešu cenas lidojumiem uz Kamčatku esot pieaugušas.

Putins uz šo jautājumu atbildēja, ka viņš ir valsts amatpersona, tāpēc viņš pats biļetes nepērkot, tomēr līdzšinējos tarifus lidojumiem uz Kamčatku neviens neesot atcēlis.

Tomēr viņš arī uzsvēra: lai visi iedzīvotāji varētu atļauties lidojumus, nepieciešams palielināt Krievijas iedzīvotāju ieņēmumus.


Putins atbildēja arī uz jautājumiem par žurnālista Ivana Golunova lietu, likumu par “ārvalstu aģentiem”, Krievijas sadarbību ar Ķīnu un globālo sasilšanu.

Sociālo tīklu lietotāji ironizē, ka uz daudziem jautājumiem Putins vairījies atbildēt pēc būtības.

Savukārt, atbildot uz jautājumu par politisko konkurenci Krievijā, Putins uzsvēra, ka ar to Krievijā viss esot kārtībā, jo Krievijā darbojas aptuveni 50 partijas, no kurām 12 savas aktivitātes ir izvērsušas federālā līmenī.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu