Par € 430 000 pārbūves grants ceļus Aizkraukles pagastā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Grūti izbraucams lauku ceļš
Grūti izbraucams lauku ceļš Foto: Elmo Riig / Sakala

Aizkraukles novada pašvaldība ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai balstu sāks vairāku grants ceļu posmu pārbūvi Aizkraukles pagasta teritorijā, un kopējās projekta izmaksas plānotas € 433 333, informēja pašvaldībā.

Plānotais pārbūvējamo ceļu kopējais garums ir teju 5,8 kilometri. Pārbūvi piedzīvos ceļu Mežvēveri-Meļķitāres, Jaunāres-Ārītes, Stepiņi-Plēsas-Papardes, Asni-Ritsalas un Stepiņi-Plēsas-Papardes posmi. Pašvaldībā norāda, ka tie jau ilgstoši nelabvēlīgos apstākļos bijuši grūti izbraucami un apgrūtinājuši pārvietošanos vietējiem iedzīvotājiem un lauksaimniecības tehnikai, it īpaši pavasaros.

Ceļa posmi izvēlēti pēc konsultēšanās ar Aizkraukles pagasta uzņēmējiem sabiedriskajā apspriešanā, kuras laikā tika noteikti vērtēšanas kritēriji. Tai skaitā, cik nozīmīgi tie ir vietējās uzņēmējdarbības nodrošināšanai, darbavietu sasniedzamībai un bērnu nogādāšanai izglītības iestādēs, kā arī, vai tie ir savienoti ar citiem ceļiem vietējā un starppagastu līmenī. Uzņēmēji varēja izteikt savus priekšlikumus.

Aizkraukles novada domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Einārs Zēbergs (Vidzemes partija) skaidroja, ka sagatavošanās darbi ceļu pārbūvei daļēji varētu sākties jau ziemas periodā. Intensīvākais darba posms notiks nākamā gada pavasarī un vasarā. Plānotais projekta realizācijas laiks ir 18 mēneši, būvdarbu termiņš - 12 mēneši.

"Šo grants ceļu sakārtošana Aizkraukles pagastā uzlabos dzīvi daudzām vietējām zemnieku saimniecībām. Un tāds arī ir projekta mērķis - investējot ceļu infrastruktūras kvalitātē, veicināt uzņēmējdarbību un saglabāt apdzīvotību. Šajā reizē bijām ieguvēji, jo salīdzinoši lielais zemnieku saimniecību skaits nelielajā pagasta teritorijā bija viens no noteicošajiem faktoriem, kas ļāva mums piesaistīt šo nozīmīgo finansējumu," apgalvoja Zēbergs.

Projekta "Autoceļu ar grants segumu pārbūve Aizkraukles novadā" kopējās izmaksas ir € 433 333, bet pašvaldības līdzfinansējums ir € 43 333.

Saskaņā ar pašvaldības noslēgto iepirkumu būvdarbus veiks Rīgā reģistrētā SIA "PMCI". Uzņēmuma apgrozījums pērn bijis 1,331 miljoni eiro, bet peļņa sasniegusi € 99 029, liecina "Firmas.lv" dati. Būvnieka īpašnieki ir Eva Čerņavska un Ivo Afanasjevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu