Vācijā pasažieri apstādina tramvaju, kura vadītājs zaudējis samaņu

TVNET/Deutsche Welle
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Tramvaja pasažieriem Bonnā nācās pašu spēkiem apstādināt tramvaju, kura vadītājs bija zaudējis samaņu, vēsta raidorganizācija "Deutsche Welle".

Pasažieri stāsta, ka esot "baidījušies par savām dzīvībām", kad tramvajs neapstājoties pabrāzās garām vairākām pieturām. Pasažieri centās iedarbināt avārijas bremzes, taču braucamrīks tik un tā neapstājās.

"Mēs baidījāmies par savām dzīvībām. Mēs neko nevarējām darīt," vietējam laikrakstam "General Anzeiger" stāstīja Manfrēds Dāss.

Vadītājam bija sākušās pēkšņas veselības problēmas, kuru rezultātā viņš zaudēja samaņu.

Kad pasažieri saprata, ka tramvajs neapstāsies, divi vīrieši izsita stiklu un iekļuva vadītāja kabīnē. Kāda pasažiere sazvanīja sabiedriskā transporta kompāniju SWB, kuras darbinieks sniedza norādījumus, kā apturēt tramvaju tuvākajā pieturā.

Bezsamaņā esošais tramvaja vadītājs tika nogādāts slimnīcā. Abi vīrieši, kuri izsita vadītāja kabīnes stiklu, bija viegli savainojuši rokas.

Bonnas mērs Ašoks Sridharans uzlielīja pasažierus par viņu reakciju. "Bīstamā situācijā viņi rīkojās pilnīgi pareizi un, visticamāk, izglāba dzīvības," viņš sacīja.

Izmeklētājiem būs jānoskaidro, vai avārijas bremzes nedarbojās tehnisku problēmu dēļ. SWB norāda, ka avārijas bremžu lietošana automātiski neapstādina tramvaju, bet gan dod signālu vadītājam, kurš izlemj par nepieciešamību apstādināt braucamrīku. Sistēmai ir mehānismi, kas aktivizējas gadījumā, ja šoferis nereaģē, taču pasažieru stāstītais liek domāt, ka šajā situācijā tie nav darbojušies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu