Ģirģens nosauc Iekšlietu ministrijas nākamā gada prioritātes (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Evija Trifanova/LETA

Iekšlietu ministrijas (IeM) nākamā gada prioritātes būs motivējošs atalgojums, infrastruktūras attīstība un ekipējuma iegāde, pastāstīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Pirmkārt, ministrija turpinās darbu pie atalgojuma attīstības, jo atalgojums iekšlietu dienestos strādājošajiem joprojām nav motivējošs un tas ir jāpalielina.

Ministrs solīja, ka viņa vadīšanas laikā netiks samazinātas izdienas pensijas un sociālās garantijas.

Otrkārt, IeM turpināšot meklēt risinājumus iekšlietu nozares infrastruktūras attīstībai, jo cilvēki nevarot strādāt degradētā darba vidē.

Treškārt, IeM turpināšot darbu pie ekipējuma un transporta iegādes. Kā viens no būtiskākajiem posmiem būs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta transporta iegāde, jo šim dienestam automašīnas ir ļoti novecojušas.

Jau ziņots, ka 2020.gada budžetā iekšlietu resoram tiek plānoti 414 916 483 eiro. 2019.gada iekšlietu resora budžets ir 438 573 094 eiro. IeM iepriekš skaidroja, ka pamatā atšķirības starp budžetiem ir saistītas ar nepieciešamību nodrošināt izdienas pabalsta izmaksu, proti, 2019.gadā šim pabalstam bija piešķirti 35,6 miljoni eiro, savukārt 2020.gadam šim mērķim nepieciešami vien 1,4 miljoni eiro.

Tāpat arī citi faktori ietekmējuši budžeta atšķirības, proti, precizētas ilgtermiņa saistības un veiktas izmaiņas finansējumā, kas ir nepieciešams ES finanšu instrumentu īstenošanai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu