Porsche ir sava versija par vienu no pēdējā laika slavenākajiem mākslas darbiem (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/Porsche

Pirms pāris nedēļām pasauli pāršalca vēsts par kādu visnotaļ neparastu mākslas darbu, kurš gandrīz vai neticamā veidā tika pārdots par gluži reāliem tūkstošiem ASV dolāru un pēcāk arī apēsts.

Līdz šim mazpazīstamais itāļu mākslinieks Mauricio Katelāns pasaules mēroga atpazīstamību guva vien pirms dažām nedēļām, kad Maiamibīčā izstādīja satīrisku mākslas darbu - pie sienas ar līmlenti piestiprinātu, īstu banānu. Lai gan šim mākslas darbam jau sākotnēji bija paredzams īss mūžs, par to kāds samaksāja 120 tūkstošus ASV dolāru, savukārt cits mākslinieks, Deivids Datuna, eksponātu ņēma un vienkārši apēda. Acīmredzot, lai tas neaizietu postā.

Lai gan pie sienas pielīmētā banāna mūžs nebija ilgs, tas vismaz uz brīdi izraisīja pamatīgu rezonansi medijos un reklāmas aģentūrās visā pasaulē, kas steidza ideju atdarināt. Tā dažādās tīmekļa sociālajās vietnēs parādījās, piemēram, ar līmlenti pie sienas pielīmēts, daļēji kečupā iemērkts fritēts kartupeļu salmiņš, vienkāršs frī kartupelis, kūciņa, limonādes bundža, burkāns un citi. Vācu sportisko ielas auto ražotājs Porsche, kā jau smagās industrijas pārstāvis, tikmēr ķērās pie tehniskākām lietām un ar tā dēvēto "makgaivereni" pie sienas pielīmēja bremžu skavu dzeltenā krāsā. Vienkārši, lēti, ātri, bet rezonējoši un mākslinieciski.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Porsche (@porsche) on

Foto: twitter.com
Foto: Facebook
Foto: twitter.com
Foto: twitter.com


Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu