Rīgā 40.maršruta autobusa vietā turpmāk kursēs 4.trolejbuss (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rebeka Žeire / LETA

No šodienas, 2. janvāra, Rīgā 40.maršruta autobusu "Jugla-Ziepniekkalns" aizstās jauns 4.trolejbusa maršruts, informēja SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča.

Lēmums par 40.autobusa maršruta "Jugla-Ziepniekkalns" aizstāšanu ar jaunu 4.trolejbusa maršrutu pieņemts, jo tādējādi pilsētas centra daļā tikšot samazināts gaisa piesārņojums, ko rada autobusi, un izmaiņas ļaus optimizēt dažādus uzņēmuma resursus, skaidro uzņēmumā. Tāpat tikšot uzlabota pieejamība Mūkusalas rotācijas apļa tuvumā esošajiem tirdzniecības centriem, kā arī atpūtas parkam Lucavsala, skaidro uzņēmumā. 

Pēc uzņēmuma pārstāvju teiktā, jaunu trolejbusu sistēmu līdz Juglai būvēt nebūs nepieciešams, jo lielākajā maršruta daļā tā jau ir, bet iztrūkstošajos posmos trolejbuss brauks ar dīzeļģeneratoru.

Pret izmaiņām gan ir vērsušies vairāk nekā 150 iedzīvotāji, iesniedzot savus parakstus Rīgas domē. Iniciatīvas grupas pārstāve Ilona Beierbaha skaidroja, ka "ātrais un ierastais" 40.autobusa maršruts tikšot aizstāts ar "lēnu un līkumojošu" trolejbusa maršrutu, kuram piešķirts 4.numurs. 

"Plānotais 4.trolejbusa maršruts ne tikai palielinās satiksmes sastrēgumus šajā transporta mezglā, bet arī būtiski pagarinās laiku, ko ikkatrs pasažieris, kas brauc no Ziepniekkalna, pavadīs ceļā," uzsvēra iniciatīvas pārstāve.

Viņa atzīmēja, ka plānotais ceļā pavadāmais laiks no Ziepniekkalna līdz centram pēc Ziepniekkalna iedzīvotāju aplēsēm varētu pagarināties par 15-30 minūtēm atkarībā no diennakts laika. Rīgas domē gan norādīja, ka plānotais 4.trolejbusa brauciens kļūšot ilgāks tikai par divām līdz sešām minūtēm, tomēr iniciatīvas grupa šos skaitļus neuztver kā ticamus, jo "absurdie skaitļi" jau norādot, ka aprēķini, visticamāk, neesot izdarīti.

"Rīgas satiksme" līdzšinējais kapitāldaļu turētājs un vicemērs Druvis Kleins aģentūrai LETA sacīja, ka izmaiņas tomēr tiks ieviestas un pretestība no iedzīvotāju puses nav nekas neparasts.

"Mēs tomēr esam konservatīva sabiedrība un izmaiņas vairumā gadījumu nevienam nepatīk. Tomēr trolejbusa ietilpība būs pat lielāka nekā autobusiem un papildu trīs minūtes ceļā nav tik liels zaudējums pret gaidāmajiem ieguvumiem," pauda Kleins.

Pēc viņa teiktā, uzņēmumam uzticēts Pārdaugavā pārskatīt arī luksoforu darbību un nepieciešamības gadījumā tos pārregulēt, kā arī izvērtēt iespēju izveidot sabiedriskā transporta joslu piebrauktuvei pie Mūkusalas apļa.

4.maršruta trolejbuss virzienā no Juglas galapunkta kursēs pa Murjāņu ielu, Silciema ielu, Brīvības gatvi (vietējo joslu), Brīvības ielu, Brīvības bulvāri, Raiņa bulvāri, Gogoļa ielu, Lāčplēša ielu, Salu tiltu, nobrauktuvi uz Mūkusalas rotācijas apli, Kārļa Ulmaņa gatvi, Vaiņodes ielu, Tadaiķu ielu, Valdeķu ielu, Saulkalnes ielu, Graudu ielu, Valdeķu ielu, Ozolciema ielu un Līvciema ielu.

Virzienā no Ziepniekkalna 4.maršruta trolejbusi brauks pa Līvciema ielu, Ozolciema ielu, Valdeķu ielu, Graudu ielu, Saulkalnes ielu, Valdeķu ielu, Tadaiķu ielu, Vaiņodes ielu, Kārļa Ulmaņa gatvi, nobrauktuvi uz Mūkusalas rotācijas apli, pa Salu tiltu, Lāčplēša ielu, Gogoļa ielu, Marijas ielu, Merķeļa ielu, Brīvības bulvāri, Brīvības ielu, Brīvības gatvi, Silciema ielu un Murjāņu ielu. 

Viena maršruta mēneša biļetes, kurām līdz 2020.gada 2.janvārim pirmā reģistrācija veikta 40.autobusa maršrutā, būs derīgas braukšanai citos autobusu maršrutos, maršruta sakritības robežās, un 4.trolejbusa maršrutā bez reģistrācijas līdz mēneša biļetes derīguma termiņa beigām.

Tāpat no šodienas 3., 12. un 15.maršruta trolejbusos būs nelielas izmaiņas kustības sarakstā darba dienām un 19.trolejbusa maršrutā būs jauns kustības saraksts darbdienām un brīvdienām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu