Ņujorkā sāks tiesāt Vainstīnu (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ņujorkā pirmdien sāksies tiesas prāva pret izvarošanā un seksuālā uzbrukumā apsūdzēto ASV kino magnātu Hārviju Vainstīnu.

Kopš 2017. gada oktobra vairāk nekā 80 sieviešu, arī prominentas aktrises, tostarp Gvineta Paltrova un Andželīna Džolija, ir apsūdzējušas Vainstīnu seksuāla rakstura pārkāpumos no uzmācības līdz izvarošanai.

Apsūdzības pret Vainstīnu aizsāka tā dēvēto #MeToo kustību pret seksuālo uzmākšanos un vardarbību.

Vainstīna prāva ir skaļākā #MeToo lieta, kas līdz šim nonākusi krimināltiesā.

Vainstīna lieta tiks izskatīta Ņujorkas štata Augstākajā tiesā. Tiesas process sāksies ar zvērināto atlasi, kas var ilgt divas līdz trīs nedēļas.

67 gadus vecais Vainstīns apsūdzēts par kādas sievietes izvarošanu 2013. gadā un seksuālu uzbrukumu citai sievietei 2006. gadā.

Gaidāms, ka liecinieces statusā tiesā uzstāsies vēl viena sieviete, kura apgalvo, ka Vainstīns izvarojis viņu 1993. gadā.

Ja Vainstīns tiks notiesāts viņam izvirzītajās apsūdzībās, viņam var tikt piespriests mūža ieslodzījums.

Vainstīns, kurš tika aizturēts 2018. gadā, noliedzis vainu visās viņam izvirzītajās apsūdzībās un atrodas brīvībā pret galvojumu.

GALERIJA: Producents Hārvijs Vainstīns un slavenības.

Decembrī ASV mediji ziņoja, ka Vainstīns un viņa bijušās studijas valde panākuši provizorisku mierizlīgumu 25 miljonu dolāru apmērā, izbeidzot teju visas saistībā ar apsūdzībām dzimumnoziegumos pret viņu un viņa uzņēmumu ierosinātās civillietas.

Mediji ziņoja, ka vienošanās ietvaros Vainstīns var izvairīties no savas naudas maksāšanas un viņam netiek pieprasīts atzīt vainu pārkāpumos. Mierizlīguma izmaksas segs studijas "Weinstein Company" apdrošināšanas uzņēmumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu